Windows'tan Linux'a geçmek mantıklı mı?

Anladım yeni başlayanlar için ne önerirsiniz peki?
Dünyada en popüleri ve en çok rehberi bulunan dağıtımların Debian tabanlı olmasından dolayı Debian tabanlı çoğu şey olur. Yukarıda bir hocam Pop!_OS önermiş fakat benim için Pop!_OS NVIDIA sürücü anlamında sorun çıkardı (örneğin ekranda titreşmeler, 120 hz yerine 60 hz gibi). Siz yine de deneyin isterseniz kendisi gerçekten güzel bir dağıtım çünkü.

Eğer siz de benim gibi Pop!_OS'te sorun yaşarsanız Linux Mint (Debian tabanlı) veya Endeavour OS (bu Arch tabanlı) deneyebilirsiniz.

Anladım hocam teşekkürler. Linux Mint deneyeceğim.

Linux Mint, sade Arch, Ubuntu kullandım ilk 1 ayımda en sevdiğim Ubuntu oldu kullanımıda aşırı kolay bence Ubuntu kullanın.

Anladım hocam teşekkürler. Linux Mint deneyeceğim.
Herhangi bir dağıtım olur. Ama Debian tabanlı daha stabil dağıtımları öneririm. İleride Linux alanında geliştikçe fantezi falan ararsan NixOS / Gentoo veya sistemin el verirse Guix öneririm ama şu anlık Linux Mint güzel bir seçim.

Eğer Adobe programlarını ve Valorant gibi oyunları oynamıyorsanız hayatınızda alacağınız en iyi karar bilgisayara Linux kurmak olacaktır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…