Windows'tan Linux'a geçmek

Güncel sürücüleri bulabilir miyim? Sizce yol yakınken dönmeli miyim?

Dönme, kullandığın zaman iyi ki geçmişim diyeceksin.

Güncel sürücüleri bulabilir miyim?

Evet.

Terminal kodlarını zor öğrenir miyim? Çok sorun yaşar mıyım?

Terminal komutları değişebilir. Mesela pacman, synaptic, RPM ve diğer paket yöneticisi kullanan sistemlerin komutları farklıdır. Birden hepsini öğrenemezsiniz, ihtiyaç duyarsanız öğrenirsiniz.

En basit distro hangisi?

Yeni başlayanlar için Debian, Ubuntu tabanlı dağıtımlar basit gelebilir. Debian için .deb uzantılı dosyaları çift tıklama ile kurabilirsin.

Ufakta olsa oyunlarımı oynayabilir miyim? Çok optimizasyon sorunu çeker miyim?

Steam'ın proton desteği sayesinde neredeyse bütün oyunları oynayabilirsiniz.

Edit: Kurdum. Linux Mintteyim. Oldukça kullanışlı buldum. Öneren herkese çok teşekkür ederim.
Konuya gecikmişim ama olur da bilgisayarını formatlaman gerekirse Manjaroya aklında bulunsun. Performans olarak bir tık daha avantajda olursun.

Oyun konusunda da steam'in proton alt yapısı çalışıyor ancak biraz uğraştırıcı. Lutris denemeni öneririm. Lutris Linuxta oyunların ayarlarını senin için yapıyor, LoL gibi baş ağrıtan oyunları bile direk kuruyor. Mintte Lutris kurmak için:

sudo add-apt-repository ppa:lutris-team/ sudo apt sudo apt install lutris

ben windows öneririm

VS'nin Linux desteği yok, ancak Windows ve Mac'de kullanabilirsin bende tasarım ve basitlik açısından Elementary OS öneririm.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…