Windows'u geçici olarak etkisiz hale getirmek mümkün mü?

Efe Kirwe

Centipat
Daha fazla  
Arkadaşlar kısa kesiyorum. Ortaklaşa kullanılan bir Windows bilgisayarı kendi oturumumdan çıktıktan sonra diğer kişilerinde kendi oturumlarına girerken sıkıntı çekmelerini istiyorum. Sanki sürekli havası şişen balonun elden ele gezip en son birinde patlaması gibi.

Böyle isteyince art niyetli, kötülük amaçlı gözüküyor ama inanın bana öyle bir niyetim yok sadece ders vermek istiyorum. Bunun için belirli ayarlar lazım ama bulamadım. ChatGPT de yardımcı olamadı doğru düzgün.

İnternet kafe yazilimi veya ayarlardan hesap sifresi.
Olustur gerekirse her gün degistir.

(Meraklısı için konu) gittiğim bir kütüphanede bilgisayarlı masalar rezervasyon sistemi ile kullanılabiliyor ve belli bir saatten sonra bütün kullanıcıların bulundukları masalar üzerinde rezervasyonu kalkıyor gidip kütüphanenin girişinden tekrar bulunduğunuz masanın rezervasyonunu yaptırmanız gerekiyor.

Bazen ben saati kaçırıp rezervasyon almayı unutuyorum bazen de pek önemsemiyorum saatin geçtiğini fark etsem bile. Bazı hayattan memnuniyetsiz dostlarımız ise sabah kütüphaneyi dolaşıp rezervasyon yaptırmayı unutmuş kişileri görüp onların masalarını rezerve ediyorlar. Kendileri rezervasyon yaptırınca bizleri masadan adeta "kanzi çık masamda ben aldım yeri" diyerekten bizim masadan çıkmamızı istiyorlar. Takdir edersiniz ki o kadar yayılıp defter, kitap koyduğunuz üstüne bir de ders dinlediğiniz masadan kovulmak biraz sinir bozucu bir durum. Zaten kişilere "başka masa rezerve edebilir misiniz? Beni zor duruma sokarsınız böyle yaparak" dediğimizde bile anlayış göstermeyen medeniyetten habersiz kişilerden bahsediyorum.

Öyle durumlarda keşke oturumu kapatırken zorunlu Windows güncelleştirmesi gelse de eleman kullanamasa bilgisayarı diyorum. Konu bu şekilde işte belki haksız görebilir "zamanında alacaksın o zaman kardeşim" diyebilirsiniz. Burada asıl sinir bozucu olan şey medeniyet ve anlayış yoksunluğu arkadaşlar. Hepinize şimdiden iyi sosyaller diliyorum.

İmkansız ve acayip bir istek.

Evet farkındayım ne yapacak olsam sadece benim açmış olduğum oturumu etkiliyor.

İnternet kafe yazilimi veya ayarlardan hesap sifresi.
Olustur gerekirse her gün degistir.
kütüphane bilgisayarı olduğu için imkansız bu dediğiniz hocam

Vallahi sistem klasorleri içinden birkaç DLL vs al D ye at, sen kullandıktan sonra.
Belki boyle bir şey olabilir mi acaba diye dusunuyorum.
Sonra sen de magdur olabilir misin acaba vs.

Vallahi sistem klasorleri içinden birkaç DLL vs al D ye at, sen kullandıktan sonra.
Belki boyle bir şey olabilir mi acaba diye dusunuyorum.
Sonra sen de magdur olabilir misin acaba vs.

Büyük ihtimalle olurum öyle bir şey olursa

Alternatif olarak, internetten araştırarak BIOS kilidi koymayı da düşünebilirsin. Bilgisayara BIOS kilidi koyarsan, sistem açılırken şifre ister ve bu şifreyi kimse kıramaz. O bilgisayara sadece sen oturursun. Fakat yaptığın fark edilirse, sonuçta kütüphane sana dava açabilir.

Son düzenleyen: Moderatör:

Hocam aşırıya kaçıyor bu olayda yani demek istediğim tamamen benim isteğim dahilinde kullanılması değil de yapacağım şeyin adamın sinirini bozması ama bunun geri alınabilmesi. Zaten öyle bir şey yapsam kütüphane üyeliğim sonlanır.

Pek yapılabilecek bir şey olmadığının bende farkındayım ama sormak istedim belki bilmediğim şeyler vardır diye.

Size ait olmayan bir cihaza müdahale etmeyin hocam başınız derde girer. Yapabileceğiniz tek şey unutmadan rezervasyonunuzu yenilemek.

Hocan BIOS ayarları ile oynayıp bilgisayarı kullanılamaz hale getirmekten bahsetmiyorum sadece sinir bozucu bir şey arıyorum böyle bir durumda da başıma bela geleceğini hiç sanmıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…