Windows'u HDD'den SSD'ye Aktarma

HalilIbrahimUnal

Hectopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Merhabalar. Yeni bir SSD aldım. Modeli Samsung 850 Evo 250 GB M.2 SSD. Laptopuma taktım. Laptopun içindeki harddiskte şu an Windows kurulu. Ben Windows'u SSD'ye taşımak istiyorum. Ama isteğim şöyle: Belgeler HDD'de, Windows ise SSD'de olmasını istiyorum. Belgelerin gitmemesi gerek. İşletim sistemim orijinal. Yardımlarınızı bekliyorum...

Son düzenleyen: Moderatör:
Tamamen yada bir kısım diski kopyalayan disk clone programları var ancak tavsiyem sıfırdan windows yüklemesi. Daha önce denemiştim ve sorunlar yaşadım. Üstelik M.2 SSD ile çok hızlı olacaktır.

SSD ye windows kurduğunuz zaman zaten eski windows kurulu diskiniz olduğu yerde duracaktır. Sistem açıldığında eski HDD'deki C sürücüsü harfi değişmiş bir şekilde çalışmaya devam eder. Yani yeni diske kurulum yaptığınız zaman eski diskten hiçbirşey silinmez. Yeni kurduğunuz windows diski C olur. Sanırım cihaza 2 disk aynı anda takılacak burda bir sorun yok?

Evet bir sorun yok. Orijinal Windows 10 Home Single Language kullanıyorum disk yansıması dosyasını nereden indirebilirim?

Disk yansıması dosyasında kastınız sanırım windows yüklemesinde kullanacağınız iso dosyası.
Windows 10 iso dosyası. Daha önceden bilgisayarın yanında bir DVD olarak verilmiş olabilir. Ya da orjinal kullandığınızı varsayarak söylüyorum googleda aratıp bulabilirsiniz. Aktifleştirme sürecinde kendi orjinal lisans anahtarınızı kullanabilirsiniz. Elinizde lisans anahtarı ile uyumlu sürüm olmasına dikkat edin.
UEFİ kurulum için rehberi inceleyebilirsiniz.
UEFI Windows 10 Kurulum Rehberi - Technopat

Çok teşekkür ederim. İyi günler diliyorum...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…