Windows'u HDD'den SSD'ye Geçirmek

GlacialFoxie

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba. Bugün Samsung EVO 870'im geldi. Ben şu an bir HDD kullanıyorum ve Windows da içinde yüklü. Windows'u nasıl SSD'ye geçirebilirim veya Ssd me sıfırdan Windows kurup Hdd deki Windows' u nasıl kaldırabilirim? Pek anlamıyorum yardımcı olursanız sevinirim.

Temiz kurulum yapmamı öneriyorsunuz fakat dediğim gibi ben bu konuda hiç bilgili değilim. Nasıl yapacağımı anlatabilir misiniz acaba? Yani Hdd den Windows' u kaldırıp Ssd' ye kurmayı kastediyorsunuz sanırım ama nasıl yapılacağını bilmiyorum.

Disk klonlama asla tavsiye etmem. Geçiş sırasında Windows 10 yüklerken sizden sürücü seçmenizi isteyecek, orada HDD'yi seçip biçimlendirin. Hayırlı olsun.

SSD nizi bilgisayara takın.
Windows'un o halinin imajını alan programlar var(internettten araştırarak bulabilirsiniz)
Oradan yedekleme yapın SSD'nize.
Bilgisayarı kapatın ve HDD'yi çıkarıp SSD'yi takın bilgisayarı SSD üzerinden Boot ettikten sonra kullanabilirsiniz.
Bahsettiğim program için bu videodan yararlanabilrsiniz:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Temiz kurulum yapmamı öneriyorsunuz fakat dediğim gibi ben bu konuda hiç bilgili değilim. Nasıl yapacağımı anlatabilir misiniz acaba?
Windows 10 iso dosyası indirip Rufus ile USB belleğe kur. Sonra USB belleği tak ve bios ekranından bilgisayarı USB'den bootla. Devamı zaten basit. Bu konu üzerinde daha ayrıntılı rehberler var oradan bakabilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…