Windows'u kurduktan sonra boot device görünmüyor

Bu değil ayrı bir boot diye menü olması lazım onu ayrıca bu uyarıyı kapatıp tekrar atar mısınız sağ taraftaki yere de bakmak istiyorum. Sağ altta zaten F8 diye yazıyor.

Bu arada CSM açıp denediniz mi bir de Rufus'ta ISO'yu yazdırmaya başlamadan önce TPM seçeneğini seçmiş miydin.

Son düzenleme:
CSM'yi aç Secure Boot'u kapat boot option priorities sekmesini çekip at emin olalım.

Şu ana kadar CSM'yi kapatıp denedim, olmadı. Açıp UEFI only yaptım, yine olmadı. Legacy'e alınca disk görünüyor ama PC açılmıyor.
Legacy'de çalışıyor gibi ama UEFI'ye alınca tekrar diskler kayboluyor.
Secure Boot'ta “standard” ve “custom” seçeneklerini denedim, ikisiyle de olmadı.
Fast Boot'u da kapalı ve açık olarak denedim. Ve gördüğün gibi diskler görünmediği için boot option prioritiese tıklayamıyorum.

CSM'yi aç Secure Boot'u kapat boot option priorities sekmesini çekip at emin olalım.

İlk iki dediğim şeyi yaptıktan sonra kaydedip yeniden başlat bilgisayarı sağ taraftaki boot priority doluysa tekrar kurmayı dene Windows'u.

İlk iki dediğim şeyi yaptıktan sonra kaydedip yeniden başlat bilgisayarı sağ taraftaki boot priority doluysa tekrar kurmayı dene Windows'u.

Secure Boot'u kapatamıyorum standart ve Custom var. CSM legacy mi UEFI mi olsun.

Aynı hâlâ flashı takılı bıraktım o gözüküyor legacy dışı disk görmüyor.

Son düzenleme:

Fast boot u kapat Secure Boot standard kalsın UEFI'ye al kaydedip tekrar dene.

Tamam sıkıntı yok tekrar kurmayı dene PC restart atınca flashı çıkar Windows kurulum ekranını görürsen disk işini hallederiz. Rufus'ta yazdırırken umuyorum ki disk bölüm düzenini GPT olarak seçmişsindir.

Hala aynı mı?

Son düzenleme:

Tekrar BIOS'a attı ve evet GPT olarak seçili.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…