Windows'u sıfırlamak zararlı yazılımları temizler mi?

vitoscaletta99

Hectopat
Bu siteden F1 2020 için Türkçe yama sanıp indirdim kurdum ne yazık ki kurulumu yaptıktan sonra bilgisayar yeniden başladı ve gereksiz yere RAM kullanımı uçtu gitti. Çareyi Windows'u kökten sıfırlamakta buldum biraz zamanımı aldı ama sanıyorum ki buna değdi. Her şey eskisi gibi stabil çalışıyor. Yine de böyle bir şey yaşadığım için şüpheliyim. Sizce Windows'u kökten sıfırlamak kesin çözüm olmuş mudur? Sitede sahte yorum doluymuş da haberimiz yok farklı konu başlıklarından ne olduklarını öğrendim. Öğrendim ama iş işten geçmişti. ( F1 2018 için Türkçe yaması tamamlanınca bu da yapıldı sanmıştım, 20 hala yapım aşamasındaymış)

Dosya Ekleri

• WhatsApp Image 2021-06-23 at 22.42.01.jpeg
    88,7 KB · Görüntüleme: 89
  • sc1.PNG
    101,8 KB · Görüntüleme: 88
Son düzenleyen: Moderatör:
Oradan değil de USB ile temiz kurulum daha iyi olur diye düşünüyorum.

Ram ve diğer donanımların kullanımlarını kontrol etmeye devam edin. Site veya bahsi geçen virüsle ilgili bir bilgim yok fakat o PC'ye giren hiçbir şey tamamen silinemez. İçiniz rahatlasın istiyorsanız diski sıfırlamanızı öneririm.
Virüslerden korunmak için önlemlerinizi alın. Giren için bir şey yapmak zor ama girmemesini sağlamak kolay. Geçmiş olsun.

Herkese teşekkür ediyorum bu fotoğrafta belirttiğim yeri de format olarak gösterenler var da o yüzden dedim. Ayrıca yakın zamanda bad sectorlerden dolayı HDD'yi değiştireceğim, o zaman da tam çözüm olur değil mi?

Evet evet görev yöneticisinden bakıyorum her şey yolunda gibi, zaten en yakın zamanda diski bad sectorden dolayı garanti kapsamında değiştireceğim.

Bad sector hatası çok kanser bir şeydir hocam. Arkadaş bana HDD satmıştı sağlığı yüzde 80 idi.
Ben bir şey olmaz deyip geçmiştim ve olanlar oldu oyunlarım gitti.
Yeni SSD alacağım inşallah.
2 tane oyun oynuyorum kalıcı.
Valorant ve PUBG Mobile
80 GB SSD bana artacaktır diye düşünümyorum.
Sizce iyi mi ediyorum. ?

Ben de böyle bir şey planlıyorum M.2 slotum ve SATA slotum bulunmaktadır SATA yerine yeni bir HDD; M.2 içinse 240 GB bir SSD yeterli olacaktır. Neden yeterli olacaktır diyorum çünkü ülkemizde biliyorsunuz SSD'lerin amacı en önemli programları kurmak ve Windows'u kurmaktır daha HDD'nin ilkel çalışma sisteminden kurtulamadık. Gönül isterdi 1TB Samsung'un SATA SSD lerinden al HDD'nın yerine tak ve dediğim gibi bu sefer de bütçeyi zorluyor bir adet daha 8 GB RAM almak istiyorum ona yetişemeyeceğim.

Sıfırlama pek sağlıklı değil, belittiğiniz sitenin Türkçe yamalarını önermiyorum. Anti-virüs kullanın mutlaka.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…