Windowsu Tamamen Silip Mac Kurmak

dergos

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba;

Önyüklü Win 8 ile gelen bir laptopum var. Daha önce hiç format atmadım. Bu laptopa bir çok sekilde mac kurmayı denedim fakat bazılarında bir kaç sorunla karşılaştım. Daha önce söylenene göre önce mac sonra windows kurmam daha sağlıklı ve daha iyi sonuç veriyormuş. Bu nedenle win 8 i tamamen silmek ve önce mac sonra windows kurulumu yapmak istiyorum. Ama aklıma takılan birkaç sorum var.

1- Windowsu 8'den 8.1'e yükselmiştim. Programlar ile keylere baktığımda biostaki keyle sürüm key'i aynı. Bu Mac'ten sonra windows'u yüklerken bir sorun teşkil eder mi?
2- Mac kurulumu yapmadan önce windowsu tamamen nasıl silerim? Bu işlemi nasıl gerçekleştireceğim? Mac kurulumunu açıp disk izlencesinden diski silsem bilgisayara bir zararı olur mu?
3- Windows kurulumunun garantisi var mı? Eğer mac kurulumu yine sorunlu olursa windows kurulumuna nasıl geçeceğim? Asus vivopc rehberinde anlatılanlara göre yapacağım. Ekstra bir durum olur mu?
4- Windowsu tamamen sileceğimden dolayı Mac kurulum usb'si içinden nvda kextlerini silemeyeceğim. Bu durumda kurulumda sıkıntı çıkar mı? Önceden silmem mi gerekir kurulum aşamasına geçmeden?

Laptopum: Toshiba Satellite L50-A-1DH
İntel Graphics HD 4600
i7 İşlemci
VG10S Anakart
gt740 Ekran kartı(desteklemiyor biliyorum)

Teşekkürler.

1. Sorun olmaz
  2. Mac kurulum / Disk İzlenceleri ile formatlayacaksın. GUID / Mac Genişletilmiş Günlüklü olarak
  3. Adımları doğru bir şekilde takip edersen, Windows 8 sorunsuz kurulum yaparsın.
  4. O zaman Win silmeden önce bütün ön hazırlıklarını yap. NVIDIA kextlerini sil yada başka sürücüler vs. Sorun yaşarsan da USB başka bir PC üzerinden düzneleyebilirsin.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı