Windows'un 20 Dakikada Açılması

Ahenk

Kilopat
Geçenlerde benim fan tozdan bozuldu. Ben de yeni fan aldım taktım. Sonrasında başlıkta belirttiğim gibi 'Windows Başlatılıyor' ekranında 20 dk bekliyorum. Bazı oyunlar ani donmalar oluyor. Görev yöneticisine baktım HDD %100 çalışıyordu. Fanla bunların ne alakası var anlayamıyorum. Bilen birisi cevap yazabilir mi?
Ekran kartı 2 GB GTX 960
İşlemci 4.Nesil i7 4770
HDD WDC WD500AAKX-22ERMAO 500 GB

Son düzenleyen: Moderatör:
Fanla alakalı bir şey yazmamışsınız zaten.
HDD %100 kullanım sebeplerinden bazıları:
- Lisanssız işletim sistemi kullanımı nedeniyle oluşan hatalar,
- Virüs
- Harddiskin ömrünü tüketmesi
- Sorunlu Windows işlemleri (Win search gibi)

Başlıktan dolayı gelen istemsiz gülme İlk önce yazılımsal sorun olup olmadığını saptamanız gerekmekte. Fakat sorun donanımsal gibi gözüküyor. Temiz kurulum yapmayı deneyin.

Sorun HDD de olabilir. Eğer problem donanımsal ise. Yazılımsal ise temiz kurulum sorunu halledebilir gibi görünüyor.

Windows acilirken hangi uygulamalari calistiriyor, once ona bakmak gerek. Sonra da HDD yi test etmek gerek, sonucta isletim sisteminin acilis performansi direkt olarak disk hizina bagli bir mevzu.

@78501 Sorun donanımsal görünüyor diyip yazılımsal çözüm önerisi vermek.

Bence bir SSD alın bakın keyfinize. W10 SSD için optimize edilmiş bir işletim sistemi.
Sakinliğimi koruyacağım. İlk başta yazılımsal mı donanımsal mı olduğunu anlamak için temiz kurulum yapması gerektiğini söylüyorum. Sorun çözülmez ise sorun donanımsaldır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…