Bende bir kaç kez müşterilerin 15-20 dakikada açılan bilgisayarlarına denk geldim. Temiz kurulumla hepsi düzeldi hiç bozuk çıkan olmadı. Windows update sırasında oluşan bir hatadan kaynaklanıyordur temiz kurulum yapmanı öneririm.
Fan taktıktan sonra olması yüksek bir ihtimal tesadüftür.
SSD ile tam uyum içerisinde çalışıyor demek oluyor ki bu doğru. Normal bir 5400 RPM harddisk Windows 10'a yetişemiyor. 5400 RPM HDD kullanıyorsanız ve gerekli ayarları yapmadığınız takdirde sisteminiz yavaş çalışır, herhangi bir işlemde aniden %100 HDD kullanımı görebilirsiniz. Windows 10 en iyi SSD'li sistemlerde çalışır.
SSD ile tam uyum içerisinde çalışıyor demek oluyor ki bu doğru. Normal bir 5400 RPM harddisk Windows 10'a yetişemiyor. 5400 RPM HDD kullanıyorsanız ve gerekli ayarları yapmadığınız takdirde sisteminiz yavaş çalışır, herhangi bir işlemde aniden %100 HDD kullanımı görebilirsiniz. Windows 10 en iyi SSD'li sistemlerde çalışır.
Isletim sistemine yetisemeyen disk diye bir sey yok cunku. Bir isletim sistemini SSD ye optimize etmek diye bir sey de yok. Daha performansli disk kullanirsan her isletim sistemi daha hizli calisir, Win7 de Win10 da, MacOS da, Linux de.
Dediklerimiz benzer kapıya çıkıyor. HDD yavaș çalıştığı için yetişemiyor. Örneğin, elime 7300HQ'lu sistemi inceleme fırsatı buldum. 7300HQ gayet normal bir şekilde yapması gereken işi yapabilecek kapasitede iken 5400 RPM HDD sebebiyle işlerde yavaş kalıyor. Maalesef fazla kitap okumadığım için anlatma kabiliyetim biraz düşük, fakat anlatabildiğimi düşünüyorum