Windows'un Linux'tan daha stabil olduğu gerçeği

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
@freedomx dostum sen git mutlu mutlu Windows kullanmaya devam et, Linux senlik değil belli. Ha bu arada gücün aniden gitmemesi için özen göster, sistem bozulabilir ama kime ne anlatırsın ki.

Ayrıca Windows'ta ya CMD kullanacaksın ya da 3.parti yazılım. Ya Linux gibi kod gireceksin ya da bilgilerini başkasının eline teslim edeceksin bu kadar basit. Fazla ilerletme artık şu konuyu.

Üretilen işlemcilerin Windows için üretildiğinden bahsetmiyorsunuz.

İşlemci mimarileri Xeon ve EPYC işlemcileri için geliştiriliyor ve bunlardan artanlar masaüstü PC'ler için kullanılıyor. EYPC ve Xeon sistemler hangi işletim sistemini kullanıyor tahmin et bakalım. İpucu: Windows bu işlemcilerde bulunan işlemci çekirdeği sayısını desteklemiyor.

Diğerleri bu konuda çokça cevaplandı zaten, uğraşmıyorum bile.

Microsoft Linux mu geliştiriyormuş ilk kez duydum ve şaşırdım. Bu arada Microsoft kendi sunucularında mı Linux kullanıyor?

Microsoft'un geliştirdiği ve kullandığı Linux dağıtımı:

Hocam normalde eğer Windows'a modifiye yapmazsanız açılış süreleri Linux'tan çok uzundur. Ben modifiye ettim, Linux'dan çok daha kısa süreler elde ediyorum ondan.

Ram kullanımı, CPU kullanımı falan da çok düşük oluyor modifiye edince.

Linux normal dağıtımları çok fazla Ram ve CPU tüketiyor. Onlarında sadece masaüstü bileşenlerini içeren sürümlerini kullanmak daha iyi olabilir.

Ben program ve desteği, Windows'un kullanışlı kısayolları, çoklu uygulamalardaki stabil performansından ötürü Windows 10'u kullanıyorum.

Son düzenleme:
İşlemciler Windows için üretiliyor mu?

İş birliklerinin olmaması imkansızdır. Özellikle Microsoft ile Intel "kanki, içindeyim sanki" gibiler .

Intel battı batacak ama en son onlarda Cyrstal Linux adında bir dağıtım çıkarmışlardı Intel işlemcisiyle uyumlu diye.
O ayrı konu ama işlemciler Windows içinse Linux'a tam performans sunamamasi anlamına gelir zaten.
Windows 11 için üretilen işlemci 10 yüklense onda bile sıkıntı çıkarıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Linux oyun konusunda uygun değildir çünkü oyunlarda hile yapmak çok kolay. Android Linux çekirdeğini kullanıyor bu yüzden de PUBG gibi oyunlarda hileci kaynıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Intel ME ve AMD PSP kapalı kaynak yani. İçlerinde işletim sistemlerinden bağımsız çalışan ROM'lar var.
Devre dışı bırakmak mümkün. (Kapalı kaynak olmadığını iddia etmiyorum.)

Bash:
tarik@tarik-pc:~$ neofetch | grep CPU
CPU: 13th Gen Intel i7-1355U (12) @ 5.000GHz
tarik@tarik-pc:~$ sudo ./intelmetool -m
Can't find ME PCI device

Bu tür kullanıcılara Micropsoft'un dünyaya yapmış olduğu zararı anlatmazsın.

Benim için tüm OS'lar çok önemli. Çünkü alternatif sunar ve yazılımcılar arasında bir yarışı körükler.
Bu şahıs daha Windows ekran yapısının Macintosh'dan aşırtma bir yapı olduğunu ve bunun bedelini ise mahkemelerde para ile ödendiğinden habersiz.

Evet ilk planda Dummy/Gamer User'lar açısından Windows dediğimiz yapı için yeterli - düzenli gözükebilir. Ama dünya Dummy/Gamer User'ların memnuniyeti ile yürümüyor.

macOS, öncesinde Macintosh olarak ilerleyip yeni halini aldı. Adam yıllardır desktop yapısını değiştirmedi. Telefon üretti ve ona ise farklı bir OS yazdı. Çünkü mobil dünyada daha rahat hareket edebilmek için.

NT kernel dediğimiz yapı içinde hala DOS'dan kalma kodlar bulunuyor.
Eğer mikropsoft firması kendi kodlarına ve mimarisine bu kadar çok güveniyor ise Win3.1'in bile kodlarını paylaşmama sebebi nedir?

Amerika'da ve Avrupa'da sürekli kullanıcı hakları ihlalilinden dolayı açılan davalar devam ediyor.
IE ve sonrası için açılan dava sonucu bundan sonraki Browser'ları için de geçerli olan bir mahkeme kararı var. Kullanıcı istemediği sürece adı ister IE ister Edge olsun fark etmez zorla yükleyemez. Ama Update'i çalıştırır çalıştırmaz arka planda Edge benim bilgisayarıma neden yükleniyor?

Windows 7 zamanında RDP olayı ayyuka çıktı. Windows'ta kullandığınız PC'ye birisi RDP ile bağlandığında ekranınızın kilitlenmesi gerekiyor. Ama maalesef öyle güzel bir açık eklenmiş idi ki, siz fark etmeden kişiler size RDP yaptığı gibi Taskman'da RDP hizmetlerinin aktif olduğunu göremiyordunuz. Daha kötüsü ise, RDP ile bağlananın mouse - klavye etkinliklerinden de haberiniz olmuyordu. Bu kasıtlı eklenmiş bir açık idi. Ben o EXE'yi bulup sanal ortamda denedim.

Bu amacı belli olmayan kullanıcılar; birçok mecrada Windows'un üstünlüğünü savunan, kendilerince kaka olarak sınıflandırdıkları Linux hakkında yazılı ve görsel paylaşma amaçlarını anlamıyorum. Bu işten para alıyorsan anlayışla yaklaşacağım. Ama sırf sen orada bir şeyler yapamadığın için kaka deyip çamur atıyorsanız, yazıklar olsun zamanınıza ve aklınıza.

Beyin olarak muhalif yapıyı hazmedemeyen kişiliğe sahipsiniz demektir.
Server dünyası hala *nix serverlar üzerinde dönüyor. Ve iddia ediyorum, Microsoft'un kendi binasındaki hardware Firewall'ları incele. İçlerindeki işletim sistemini kontrol et.

Unutmamak gereken en önemli şey;

Muhalif fikirler gelişimi hızlandırır.
Edison DC akım konusunda çalışma yaparken, Tesla ise AC'yi geliştirdi ve şu an tüm dünya AC akım sayesinde karanlığı aydınlatıyor. Ama cebimdeki telefonda ise inatla DC kullanma sebebim ise işte oradaki güzel muhalif düşüncenin ürünü sayesinde. AC'yi DC'ye çevirip cebimde depolayabiliyorum.

Yıllarca insanlar Intel'in satışını yaptığı mainboard yapısı ile AMD'nin geliştirdiği mainboard yapısını kıyasladı. Ve AMD mimarisini kötüleyen sayısız paylaşımlar yapıldı.
Geldiğimiz günlerde ise; özellikle bir farm'ınız var, Blade server mimarisi, RAM'leri CPU'ları paylaştırma ihtiyacını hissettiğinizde AMD serverler hem ekonomik hem de işinize daha uygun oluyor. Yani her CPU için ayrı RAM bloğu kullanabiliyorsun. Datacenter'ını modül yapılara ayırıp, ihtiyacına göre farklı server/cpu yapısı kullanabiliyorsun. VMware yapını en güzel AMD Server'lar ile modülleştirebilirsin.

Bugünlerde ise koşar adım ilerleyen ARM chiplerinin hayallerini ve Snapdragon'un gelişimini takip ediyoruz. Kişisel fikrim bugün adına ARM dediğimiz yapı gelecekte daha önemli hale gelecek. GPU performans ihtiyacı bir noktada bitecek. Sadece örneklemek için vereceğim. 8Kdan sonra GPU performansı önemsiz seviyede olacak. Yeni kurgu AI ve modüler ARM (ileride bu mimari adı gelişecek, şua bile yetersizlikleri baş gösteriyor) formatı yer alacak.

Alternatif ve muhalif fikirlere açık olun. Muhalifin gelişmesi sizi korkutmasın. Eğer daha iyi olduğunuzu düşünüyorsanız, çamur atmak yerine, daha iyisini yapmaya çalışın.

Son düzenleme:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…