Windows'un Linux'tan daha stabil olduğu gerçeği

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
İşlemciler Windows için üretiliyor mu?

Hala anlamadıysanız bu performans sonuçlarını atıyorum: Windows 11 vs. Ubuntu 24.04 Linux Performance For The AMD Ryzen 9 9950X Review - Phoronix

Linux oyun konusunda uygun değildir çünkü oyunlarda hile yapmak çok kolay. Android Linux çekirdeğini kullanıyor bu yüzden de PUBG gibi oyunlarda hileci kaynıyor.

Windows da çok farklı değil açıkçası. Hileyi sürücü olarak kurduğunuzda anticheat bitiyor zaten.

Ubuntu iyi performans vermiş yalnız adil bir durum olduğunu zannetmiyorum çünkü Windows içinde bir sürü servis var,
Ubuntu gibi sadece oyunu çalıştırmıyor .
Ama gerçekten Ubuntu iyi performans göstermiş.
@706111 bu yüzden Linux yaygınlaşması istemiyorum onun yerinde güvenlik için BSD çekirdeği daha iyi seçenek gibi.
@Disty Windows'da cheat yapılıyor ama Linux'un yaygınlaşması senaryosunu baz alırsak geliştiriciler yine destek vermeyecek Linux'un bu yapısı yüzünden.
Android en azından direkt bir root erişimine kavuşamıyoruz.
Linux'ta tek bir tıkla root erişimi yapılıyor.

Ubuntu iyi performans vermiş yalnız adil bir durum olduğunu zannetmiyorum çünkü Windows içinde bir sürü servis var,
Sorun da bu zaten hocam. Niye çalıştırıyor? Çalıştırmasın o zaman. Arkada bir sürü servis ve telemetri aktif. Linux gibi yapamaz mı? Maalesef yapamaz. Çünkü Windows'un fıtratına aykırı. Arka planda illa veri tırtıklamak zorunda.

Yapılabiliyor hocam servisleri kapatabilirsin, Ubuntu'da nasıl snap mağazasını kaldırabiliyorsanız onunda yaparsınız.

Yoo... Intel'in Clear Linux diye bir dağıtımı var. Kendileri bunu Intel cihazlar için optimize ediyorlar. Hem Windows'tan hem diğer Linux dağıtımlarından daha hızlı çalışıyor.

Nasıl yoo?
Intel boşuna mı optimize etti?
Optimize çalışmıyor demeki bu söylediğinizden anlaşılan.
Bir laptop aldığınızda driver desteği Windows için yapılır direk çekirdeğin içinde değildir.
İşlemciler Windows'a göre uyarlanır.

Kendinizle çelişiyorsunuz. Daha da Optimize edince optimize çalışmıyor mu oluyor?
GNU/Linux zaten Windows'tan çok daha optimize bir sistem. Intel de bu cihazları üreten kendi olduğu için ve Linux da açık kaynak olduğu için daha da optimize bir Linux sürümü çıkartabilmiş.

Vanilla kurulumlar adildir. Modlanmış veya hizmetlerin kapatılmış olduğu Windows kullanırsanız asıl o zaman adil olmaz.
Konu içinde bir türlü "modlanmış kullanınca daha iyi oluyor" ifadesini bırakamadınız. Daha iyi olması için "modlu kullan!" tavrı ile gezmeniz onun daha iyi olmadığını kabullendiğiniz anlamına geliyor.

Testler oyun testi değil?
Keşke daha anlaşılır bir cümle kursaydınız. Dünya oyun üstünden dönmüyor.

Windows'ta "root erişimi" almak sadece 1 tane evet tuşuna basmaktan ibaret. Tartışmaya kapalı bir konudur.
Android için ise root yetkisi gereksiz. Eğer fantezi aramazsan Linux içinde kullanman gerekmiyor.

Kullandıysan belki paket yöneticisinden kuracağın yazılım için root gerekiyor diyebilirsin, o zaman bu da Linux'u daha performansın yanı sıra daha güvenli de yapar. Aynı şekilde Windows'ta uygulama kurar veya açarken çıkan evet ile maalesef herhangi bir şifre girmeden "root yetkisi" veriyorsun.

Konu içinde performansın eşit veya daha iyi olduğu nesnel bir sonuç paylaşmadınız benim veya @Disty hocam gibi.

Hile içinse: Hile yapacak insan her yerde yapar sadece yapmak istesin.
Son yaşanan Apex Legends'ın Linux'u engellemesinin sebeplerinden biri Windows'un Linux gibi gösterilerek sızılmaya çalışılması. Suçu işleyen Windows hilecileri çilesini çeken biz Linux oyuncuları...
There are also cases in which cheats for the Windows OS get emulated as if it’s on Linux in order to increase the difficulty of detection and prevention.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bunu gösterirken bile grafik arayüzü ile gösteremiyorsun.

Sanki 90 yıllarındayız.
Ayrıca senin içinde bir cevap ayırayım:

90'lı yıllarda mı yaşıyoruz nasıl olur bu.

Ayrıca yazdığım onca şey arasından onu tırtıklamanda ne kadar tartışmaya değmeyeceğini gösteriyor.

Rootsuz programı bile yüklenmiyor.
Sudo kullanmadan program yüklebiliyor musunuz? Nasıl gereksiz olabilir root kullanımı?
Android'i rootladığınızda root erişimi oluyor bütün sistem dosyalarını tam erişim sağlayabiliyorsunuz.
Senin PC'de 10 saniye açılıyor diyorsun emin şifre girdiğinde de bir 10 saniye daha bekliyorsun.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sudo kullanmadan program yüklebiliyor musunuz nasıl gereksiz olabilir root kullanımı.
Android için gereksiz.
Linux dağıtımlarında ise bunu Flathub deposunu kullanıcı olarak yükleyerek yapabilirsin. Yine de Android için gereksiz olarak düşünmem ile karıştırma.

Android'i rootladığınızda root erişimi oluyor bütün sistem dosyalarını tam erişim sağlayabiliyorsunuz.
Neden tüm sistem dosyalarına erişeyim ki? Telefonumu kurcalamadan kullanmak istiyorum.

Senin PC'de 10 saniye açılıyor diyorsun emin şifre girdiğinde de bir 10 saniye daha bekliyorsun.
Biraz daha açıklar mısın?
Eğer disk şifresi otomatik açılmasaydı ve kendim girseydim girmek için uğraştığım sürede orada fazladan süre olarak yansıyacaktı.
Veya oturum açma ekranından sonraki yükleniyor ekranından bahsediyorsan aynısı Windows'tada var, ve ne Windows ne Linux dağıtımları için bu rahatsız edici veya 10 saniye değil.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…