Windows'un yanına Ubuntu kurarken Windows gitti

Yavuz Yaşar

Picopat
Daha fazla  
Bilgisayarda Windows 10 var ama Ubuntu kurmak istiyordum SSD de Windows, HDD ise tamamen boştu. (SSD 256 GB, HDD 1TB) Ubuntu'yu kurarken normal şekilde kurulum yaptım.

Kurulum esnasında bir hata oldu bende Linux'a raporladım USB'yi çektim Windows'a giriş yapmak için yeniden başlattım ama no OS found gibi bir hata verdi UEFI'dan SSD'ye giriyorum Windows'a girmiyor HDD'ye giriyorum hata veriyor.

Ubuntu'yu tekrar kurmaya çalıştım ama olmadı. Fakat bunu yaparken SSD de Windows dosyalarının durduğunu fark ettim bunu nasıl çözeceğim? (diğer PC'den yazıyorum)

HDD'yi çıkarıp SSD'ye kurabilir misiniz? Öyle bir deneyelim. Veya disk testi yapar mısınız HDD'ye Windows üzerinden?

Şu an Windows Boot Manager'in yanına kur dedim direkt olarak SSD'ye yükledi bende aman ne olacak oraya yüklesin dedim ama bekliyorum böyle. Ha bir de Windows'u tekrar yükledim. Laptopdan yaptığım için içindeki parçalara dokunursam garantisi gider.

Arkada çalışıyormuş günlüğü açınca anladım.
Sadece Windows'un yanına kurduğu için yavaş sanırım.

Şimdi yüklendi ama bu sefer bilgisayarı açtığımda direkt Ubuntu'ya giriyor hangi işletim sisteminden gireceksiniz diye bir şey yok.

Son düzenleme:
Açılırken sorması lazım onu. Windows'u tekrar yükledikten sonra mı kurdunuz Ubuntu'yu?

Açılırken sorması lazım onu. Windows'u tekrar yükledikten sonra mı kurdunuz Ubuntu'yu?

Windows'u kurdum o yüklediğim Windows'tan ISO indirdim Rufus'dan yazdım yani indirilmemiş olmasının imkanı yok.

Sorunu şimdi anladım ben Windows kurarken ilk HDD'nin bölümünü oluşturuyorum ama ilk oluşturduğumuz yere Boot Manager geliyormuş bu sefer düzgün yaptım şimdi yüklemeyi deniyorum. (iki diski de tamamen sıfırladım)

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…