Windows'un Yeni Dosya Gezgini : Files UWP

Peki bunu varsayılan dosya gezgini olarak ayarlamanın hiçbir çözümü yok mu?

Peki bunu varsayılan dosya gezgini olarak ayarlamanın hiçbir çözümü yok mu?
Maalesef, varsayılanlarda bu uygulama seçilemiyor. Yalnızca üçüncü parti olarak başlatabiliyorsunuz. Kısayol ile klasörlerden başlatmak belki mümkün olabilir araştıracağım bulursam konuya eklerim.

Nt çekirdeği halihazırda bir sürü sürücü destekliyor. Değişirse o sürücüler iptal olur ve kriz çıkar. Yavaş yavaş geçerler yeni bir çekirdeğe. Bu da 7 yıl sürer gibi.

Microsoft sürücü sorunlarıyla uğraşmak istemiyorsa Linux kerneline çıkarmalı yeni Windows'u. Çünkü Linux halihazırda mevcut donanımların %99'una sürücü desteği veriyor. Ayrıca açık kaynak bir işletim sistemi olacağı için yeni Linux kerneli üstüne inşa edilmiş Windows'un geliştirme maliyetleri çok daha az olur, çünkü gönüllü olarak geliştirecek binlerce kişi çıkacaktır.

Performans anlamında ciddi geliştirmelere ihtiyacı var. Yedek sistemimde varsayılan olarak ayarlayıp test ettim fakat klasör açılışlarından tekrarlı tetiklemelere kadar çok ciddi gecikmeler var. Sanırım arkada sürekli kendini uyutuyor. Windows Explorer gibi açık kalması gerekli fakat buna göre bir ayar bulamadım henüz. Önemli işlerin yapıldığı bir sistemde de kullanılmasını önermiyorum, riskli bana kalırsa. Özellikle kritik dosya transferlerinde sorun yaratabilir.

Ancak Microsoft'un kesinlikle tasarım konusunda örnek alması gereken uygulamalardan. İşlevselliği de cabası.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…