Windsurf AI vs Cursor AI

melihtunem

Centipat
Selam arkadaşlar,
Son zamanlarda yapay zeka destekli kod editörleri oldukça popüler hale geldi. Bu konuda özellikle Cursor AI ve Windsurf AI öne çıkan iki seçenek gibi görünüyor. Her ikisi de kod yazımını kolaylaştırma gibi konuları hızlandırdıklarını söylüyor. Şahsi olarak bunu doğru buluyorum. Ancak hangisinin daha iyi olduğu konusunda net bir görüşe varmak zor gibi.
Bu konu altında, Cursor AI ve Windsurf AI kullanan arkadaşların deneyimlerini ve düşüncelerini paylaşmasını istiyorum. Aşağıdaki sorular üzerinden tartışma yapabiliriz:
  • Hangi editörü kullanıyorsunuz ve neden tercih ettiniz?
  • Kod tamamlama konusunda hangisi daha başarılı?
  • Performans açısından bir fark hissediyor musunuz? (Örn: hız, sistem kullanımı, gecikme vb.)
  • Uzun süreli kullanımda hangisi daha verimli ve kullanıcı dostu?
Kendi tecrübelerinizi paylaşarak, bu editörler hakkında bilgi sahibi olmak isteyenlere yardımcı olabiliriz. Sizce de ne düşünüyorsunuz?

Selam arkadaşlar,
Son zamanlarda yapay zeka destekli kod editörleri oldukça popüler hale geldi. Bu konuda özellikle Cursor AI ve Windsurf AI öne çıkan iki seçenek gibi görünüyor. Her ikisi de kod yazımını kolaylaştırma gibi konuları hızlandırdıklarını söylüyor. Şahsi olarak bunu doğru buluyorum. Ancak hangisinin daha iyi olduğu konusunda net bir görüşe varmak zor gibi.
Bu konu altında, Cursor AI ve Windsurf AI kullanan arkadaşların deneyimlerini ve düşüncelerini paylaşmasını istiyorum. Aşağıdaki sorular üzerinden tartışma yapabiliriz:
  • Hangi editörü kullanıyorsunuz ve neden tercih ettiniz?
  • Kod tamamlama konusunda hangisi daha başarılı?
  • Performans açısından bir fark hissediyor musunuz? (Örn: hız, sistem kullanımı, gecikme vb.)
  • Uzun süreli kullanımda hangisi daha verimli ve kullanıcı dostu?
Kendi tecrübelerinizi paylaşarak, bu editörler hakkında bilgi sahibi olmak isteyenlere yardımcı olabiliriz. Sizce de ne düşünüyorsunuz?
VSCode + Copilot kullanmak en pratigi bence. Ama ben genel olarak bu tarz ürünlerin insani ağır derece körelttigini düşünüyorum.

Ben fiyat/performans olarak kesinlikle Windsurf diyorum. Windsurf'ün ürettiği kod Cursor'a göre hep daha düzgün oldu bende. Bazen Cursor'da takıldığım şeyleri Windsurf ile aştım. Arkada prompt'unu/optimizasyonunu yapmışlar sanıyorum Windsurf'ün sadece wrapper gibi değil, nokta atışı çalışıyor.

Bir de kendi deneyimlerime istinaden birkaç tavsiye vereceğim, umarım işinize yarar:
  • Sağ alt kısımda kullandığınız yapay zeka modelini değiştirebiliyorsunuz. Kod yazmak için kullandığınızı varsayıyorum, muhakkak "claude" kullanın. (Gemini kullanıp tavsiye edenler de var ama ben Gemini'den iyi verim alamadım)
  • Ara ara "save what you know about the project in every detail into the 'docs' folder. Create your Memory and markdown files here." deyin ve saçmaladıkça yeni bir chat açıp "read the markdown and Memory files in the 'docs' folder before we continue" deyin. Böylelikle kafasına bir "reset" atmış olursunuz ve projede son kaldığı yeri de unutmaz.
Şurada detaylı bir inceleme de yaptım: Windsurf AI Nedir? Windsurf AI Nasıl Kullanılır? - Koddit

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı