Winexp.zip Malware.Heuristic.1003 güvenilir mi?

Yanlış bilgi
Adında malware varsa kesinlikle tehlikelidir. Malware zaten zararlı yazılım demek.

bu mesajı nasıl silebilirim?

bu arada beni de aydınlatabilir misiniz farkında olmadan yanlış bilgi vermişim de
Malware yazması kesinlikle virüs olduğu anlamına gelmiyor. Antivirüs yazılımları da yanılabiliyor. İmza tabanlı eşleşmelerde yanlış eşleşme veya sezgisel tespitte yanlış tespit sonucu malware bulgusu yapılabiliyor. Buna da false-positive deniyor. Yani yanlış tespit. Dosya temiz ancak antivirüs motorunun incelemesi sırasında yanlış bir tespit yapılıyor. Bu tip durumlar sıklıkla yaşanabildiği için Hybrid Analysis gibi insan tarafından incelenebilecek program davranış analiz raporlarına ihtiyacımız var.

çok teşekkür ederim. ben programın gerçek adında bu var diye düşünerek bu bilgiyi vermiştim ama bunun bir virustotal bulgusu olduğunu bilseydim bu yorumu yapmazdım.

çok teşekkür ederim. ben programın gerçek adında bu var diye düşünerek bu bilgiyi vermiştim ama bunun bir virustotal bulgusu olduğunu bilseydim bu yorumu yapmazdım.
Rica ederim problem yok, pek çok kişi bu hataya düşebilir zaten. Artık farkı biliyorsunuz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…