C# Winform için ücretsiz UI kütüphanesi önerisi

Kütüphane kullanmanızı önermem. Custom kontrol kendiniz yapabilirsiniz. Lakin bunun için System.Drawing kitaplığını su gibi bilmeniz lazım.

AvaloniaUI tercih edilebilir. Avalonia XML adını verdikleri bir XML design dosyası kullanıyorlar. Klasik XML'in yanı sıra kendi syntaxlarını eklemişler. Gayet şık görünüyor.

WinUI3 ve WinUI2'ye bakabilirsin. Windows 11'in kendi tasarım kütüphanesi WinUI3. Aha şöyle tasarım kılavuzunu bırakayım Design and code Windows apps - Windows apps.

Kütüphane kullanmanızı önermem. Custom kontrol kendiniz yapabilirsiniz. Lakin bunun için System.Drawing kitaplığını su gibi bilmeniz lazım.
System.Drawing kütüphanesini henüz öğrenmedim. Ayrıca tasarım olarak kendim iyi işler çıkartabilir miyim muamma. Ama öğreneceğim.
AvaloniaUI tercih edilebilir. Avalonia XML adını verdikleri bir XML design dosyası kullanıyorlar. Klasik XML'in yanı sıra kendi syntaxlarını eklemişler. Gayet şık görünüyor.

WinUI3 ve WinUI2'ye bakabilirsin. Windows 11'in kendi tasarım kütüphanesi WinUI3. Aha şöyle tasarım kılavuzunu bırakayım Design and code Windows apps - Windows apps.
WinUI3 güzel duruyor. Bunu deneyeceğim.

WinUI3 kullanmanızı tavsiye ederim şahsen çok daha modern (hem görünüş olarak hem de WinAppSdk API'lerini kullanabiliyorsunuz) ayrıca UWP'nin aksine paketlenmemiş olarak da dağıtılabiliyor. İlla winforms kullanacağım diyorsanız XAML Islands'a bakabilirsiniz. Modern WinUI kontrollerinin winforms veya WPF'de kullanılmasını sağlıyor.
Şurada da daha detaylı güzel bir rehber var:

Merhaba. Winform'un kendi nesneleri pek modern durmuyor. Bana önerebileceğiniz ücretsiz UI kütüphanesi var mıdır?
FontAwasome var. Ayrıca bir youtube playlisti:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı