Winload.exe 0xc000000e mavi ekran sorunu

zedjadark

Hectopat
Daha fazla  
Dün gece bilgisayarımı normal bir şekilde kullanırken aniden bilgisayar dondu, 10 dk kadar beklememe rağmen kendine gelmeyince reset attım fakat mavi ekranda winload.exe dosyası bulanamıyor 0xc000000e hatası aldım. Bu hafta bilgisayarı kapatıp açana kadar sürekli kendini göstermekte, bilgisayarı kapayıp açınca ise gene 2-3 dk kadar bir süre normal çalışıp daha sonra tekrardan aynı hatayı veriyor. Windows'un kendi sitesinden Windows 10 iso dosyasını indirip CD'ye yazdırıp onarım işlemi yapmaya çalıştım. Başlangıç onarımı çalışmadığı için komut sistemini kullandım fakat "bootrec /rebuildbcd" komutu sonucu yüklü Windows bulunamıyor. Konuyu biraz daha İngilizce ve Türkçe forumlardan araştırıp bcdedit /export c:\bcdbackup komut dizisini kullanmam gerektiğini öğrendim fakat bu komut da hata ile sonuçlanıyor. Yaklaşık 9 saatlik uğraşın sonucunda "winload.exe error 0xc000000e" mavi ekran hatam "0xc000000f boot configiration file missing"e dönüşmüş durumda ve artık ne yapabileceğim hakkında hiçbir fikrim kalmadı, benzer bir sorunla karşılaşan veya sorunum hakkında fikirleri olanların yardımları bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı