WinRAR uygulamasında "ZIP32.SFX ve default32.SFX" dosyaları virüs olarak buldu false-positive midir?

Fzo

Centipat
Daha fazla  
Kaspersky indirip taradım bulmadı fakat Windows Defender wacatac virüsü buldu olarak gösteriyor, o iki SFX dosyasını bilgisayardan kaldırdım buna rağmen WinRAR düzgün bir şekilde çalışır mı?

Dosya Ekleri

• Ek Açıklama 2025-06-29 193626.png
    13,4 KB · Görüntüleme: 65
Kaspersky indirip taradım bulmadı fakat Windows Defender wacatac virüsü buldu olarak gösteriyor, o iki SFX dosyasını bilgisayardan kaldırdım buna rağmen WinRAR düzgün bir şekilde çalışır mı?

Trojan var hocam. Ayrıyeten tam tarama yaptığınıza emin misiniz?

evet tam tarama yaptım ama false positive olduğunu düşünüyorum çünkü winrarı orjinal olarak indirdim en son format atmadan önce aynı bu şey yaşandı.

Evet tam tarama yaptım ama false positive olduğunu düşünüyorum çünkü WinRAR'ı orijinal olarak indirdim en son format atmadan önce aynı bu şey yaşandı.

Windows sec false positive algıladığı için olmuş sanırım daha iyi bakınca dosyaları WinRAR'ı kullanabilirsiniz sıkıntı olmaz.

birde yazdığım gibi o iki dosya bilgisayardan silindi, bi sorun çıkarırmı? (örnek: winrarın düzgün ayırma yapamaması)

Bir de yazdığım gibi o iki dosya bilgisayardan silindi, bir sorun çıkarır mı? (örnek: WinRAR'ın düzgün ayırma yapamaması)

Kaldırdıysanız sorun çıkmaz hocam Kaspersky'la taramışsınız zaten.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…