WinToBootic USB formatlama

marshallmathers

Hectopat
Merhaba.

ISO dosyasını oluşturdum, herşey tamam. USB yi seçip "Quick Format" işaretliyorum, sağ tarafa ISO dosyasını atıyorum, başlıyor. Formatting... kısmında takılıyor, 5 dakika felan bekledikten sonra formatting failed mesajı alıyorum. Başka programlar ile de denedim, hepsinde hata aldım. Sanırım sorun usb de, kendim biçimlendireyim dedim disk yazma korumalı hatasını aldım. Bunu kaldırmak için uğraştım, flash free mi ne öyle bi program denedim yine olmadı. Büyük ihtimalle yazma korumasını kaldırınca sorun düzelecek, korumayı nasıl kaldırabilirim ?

ISO dosyasını oluşturdum derken? Kafanıza göre ISO dosyası yapamazsınız. O ISO dosaysında Bootloader kaydı var ve o kayıt USB belleğin ilgili kısmına yazılıyor ki sistem USB bellekten boot edebilsin. Yoksa kendi yaptığınızda dosya ile kurlum yapamazsınız. Uzun sözün kısası, gerekli her şey bu konuda mevcut ve WintoBootic kullanmayacaksınız:

https://www.technopat.net/forum/windows-8-1/29656-windows-8-1-rtm-turkce-indirme-baglantilari.html

Disk yazma korumalı ise HP USB Disk Storage Format Tool ile formatlamayı deneyin. Olmazsa USB bellek bozulmuş demektir. Servise gönderin.

ISO dosyasini olusturdum derken bende Windows 7 CD'si vardi. İnternetten baktim bunu ISO ya cevirebilir miyim diye. Öyle birşey varmis bende cevirdim. USB ye yazmak icin ilk once wintobootic degil win7 usb/dvd download tool kullandim. This is not a valid iso file hatasini aldim. Bunun da cozumune netten baktim UltraISO isimli bir prog. ile cozuluyormus. Yaptim, oldu. En son usb formatlama kisminda hata aldim, wintobootic deniyim dedim onun da format kisminda bu hatayi aldim. Yazma korumasi hakkinda soylediginiz programi PC'ye gecince yapacagim.

Bu arada Turkce karakter kullanamadim mobil oldugum icin affola.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…