Selam
WPF maceran devam ediyor gibi duruyor bol şans.
Normalde konuyu daha önce gördüm ama başkalarının fikirlerini de belirtmelerini istemiştim farklı farklı kişilerden daha iyi veri elde edebilirsin diye düşündüm ama anlaşılan kimse katılmayacak zamanın boşuna gitmesin
Öncelikle
WinUI ve UWP'de designer yok sayılmaz en azından bir hiyerarşi düzeni var Visual Studio'da Canlı Görsel Ağacı özelliği mevcut oradan şuanki pencerenin XAML öğelerini görüp düzenleyip yeni özellikler ekleyebiliyorsun. Tabii senin istediğin gibi sıfırdan tasarımı yapamıyor ama fikir sahibi olmanı sağlayabilir. Ek bir bilgi bunu XAML ile oluşturulan ve arkada çalışan bütün işlemler için yapabilirsin
mesela Windows 11 için explorer.exe'i Visual Studio'da iliştir diyerek görev çubuğunu XAML ağacı şeklinde görüntüleyip her türlü şeyi özelleştirebilirsin.
Eğer design konusu zor geliyorsa yazılımsal olarak öğe ekleyebilirsin ve her türlü özelliğini de özelleştirebilirsin ama Microsoft XAML'e çok bağlanmış XAML bildiğinde bir çok Windows uygulaması geliştirebiliyor oluyorsun o yüzden bence XAML'e odaklanmak daha iyi olur zaten Forms'tan daha başarılı UI öğeleri mevcut ve çoğu hazır design o açıdan daha kolay.
Eğer yardımcı olacaksa Microsoft ekibinden bir uygulama paylaşayım normalde WinUI için ama sen XAML için düşünebilirsin yani o konuda fikir sahibi olursun
WinUI 3 Gallery - Free download and install on Windows | Microsoft Store
Normalde bir sorunun olursa internette ingilizce olarak rahatlıkla bulabilirsin çeviri yaparak az çok bir fikir sahibi olursun önemli olan zaten yazılan kodlar ama senin istediğin şey bir eğitim serisi bu konuda yapacak bir şey yok
öğrenmenin bin türlü yolu var illaki video izleyerek öğrenmek zorunda değilsin bence tabii bunu daha da açıp tartışabiliriz.
WPF'de galiba yoktu sıfırdan design gerekiyor ama UWP ve WinUI için var
özellikle WinUI'ınki hoş
Windows app title bar - Windows apps