Çözüldü Wireless Adaptör Bağlantı Hızı

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

mhmtsln2

Hectopat
Arkadaşlar meraba. Bi sorunum var. Evde iki bilgisayar var. İkisi de masaüstü. Kablosuz modeme sahibim. Birisi kablo ile bilgisayara bağlanırken diğeri kablosuz adaptör ile bağlanmakta. Kablosuz ile bağlananın hızı 36 mbps da kalıyor (150mbps destekliyor. hem modem hem adaptör) . Bu hızı arttırmak mümkün mü ? 8 Mbit internet hızım var. Ancak 400 - 400 bölmek yerine saniye başı internet akısını birisini 36 da diğerini 750 küsürde veriyor. Bunu eşitlemek için ne yapabiliriz? Kablo almak istemiyorum. Bıktım kablodan :D

Cevap verdiğiniz için teşekkür ederim. Modem Asus DSL N10E . Adaptör ise Asus WL167g v3. Şöyle bişey var buradaki asıl sorum şu idi. Şuan iki bilgisayarda kabloya bağladım. Modem kimin daha çok kullandığına bağlı olarak bölüştürüyor. Tek bir bilgisayar kullandığında alabildiğim hız maksimum 950kb/s. Devreye iki kablo bağladığımda modem hızı bölüştürüyor. Ancak kablosuz adaptörü taktığımda sadece belli bi kısmını yolluyor. (Girilemeyecek kadar yavaş) Asıl sorunum da burada. Kablolu 100mb/s verir aktarırken (max. 950kb/s.), neden kablosuz adaptörüm 36 mb/s de işlem yapıyor ? Kablosuz adaptörün hız aşırtımı yapılabiliyor mu ?

Son düzenleyen: Moderatör:
Recep abicim öncelikle ilgilendiğin için teşekkür ederim. Sorunu hallettim. Modem ile adaptörün yerlerini değiştirdim. Artık eski bilgisayar kablolu yeni bilgisayar ise kablosuz bağlanıyor. Yeni bilgisayarım da hız sorunu yaşamadım. Tekrar teşekkürler. Hız düşümünü ben kendimce bilgisayarın eskiliğine yordum. Çünkü bilgisayarım 2006 da alinmıştı. Siz düşünün nasıl eski bir kasa olduğunu :D . İyi günler. İyi forumlar. :)

Uyarı! Bu konu 13 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı