Wireless hız sınırlaması koymak

trustsource

Hectopat
Günaydın,

VDSL2 fiber paket 32 Mbit limitsiz adı altında 50 GB kotalı interneti kabloyla bağlanarak kullanıyorum. Wireless şifremi bi arkadaşa söyledim ve 4 aydır beraber kullanıyoruz ama daha ayın 2. günü kota aşılmış oluyor. Ay sonuna kadar 3 Mbit ile idare etmek zorunda kalıyorum. Benim istediğim wireless hız sınırlaması koymak.

Wireless'a 32 Mbit hızdan sadece 512 Bbit hız vermek istiyorum. Modemim TTNET'in verdiği Exper EWVM-04. Yazılım versiyonu G111-310EXP-CR0101. Modem arayüzünde hangi menü hangi değerlerle doldurularak yapılır lütfen yardımcı olun. En kısa zamanda yardımlarınızı bekliyorum, teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sanırım ayar sayfası burası:

modemwirelessayar1.png

Temel hızı varsayılandan çıkarıp en düşük olan 1&2Mbps yaptım. 54g hızı da en düşük 1Mbps ve multicast hızını da yine en düşük 1Mbps yaptım. Extradan iletim gücünü %100 den %40 a indirdim.

frm00121.png

Çok teşekkür ederim ömer arkadaşım. Kotayı takip etmeye devam edeceğim. Eskisi gibi wireless'dan kotayı 5 kat aşabiliyor mu?

Rica ederim. Ayarlarınızı bu şekilde kullanırsanız verdiğiniz hızı aşamaz. Yalnız iletim gücünü niye düşürdünüz :) O hız değildir o sadece kapsama alanıdır. Yani arkadaşınız %40 la zayıf sinyal elde edebilir :)

Uyarı! Bu konu 13 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı