Witcher 3 3060'lı sistemde 30 FPS veriyor

İşletim sistemi
Windows 10
Ultra ayarlarda DLSS açıkken 30 FPS alıyorum normal mi bu?

Sisteminiz masaüstü'mü laptop'mu? normal değil dlss açık değilken bile 70-80 olması lazım. New gen update ile gelen bazı grafik ayarları sisteminize uymuyor olabilir. Oyun ayarlarıyla biraz oynamayı deneyin.

Sisteminiz masaüstü'mü laptop'mu? Normal değil DLSS açık değilken bile 70-80 olması lazım. New gen Update ile gelen bazı grafik ayarları sisteminize uymuyor olabilir. Oyun ayarlarıyla biraz oynamayı deneyin.

Masaüstü. Daha once hiç bu kadar düşük FPS almamıştım. Hangi ayarları yapmalıyım. 2015 de cıkan oyunu 3060 la ultrada oynayamamak biraz garip geliyor.

Ekran kartı Driver'ın güncelliğini, hatta önce kurulumu mu değil mi onu kontrol edin. 30 FPS normal bir değer değil.

Driverlar guncel. En son kurulumda bir sıkıntı yaşamıştım. Kurarkan bip bip bip diye ses gelmişti. Ama bir sorun cıkmamıştı. Diger oyunlar da da deneyeyim bir.

RT i kapatınca 80'e cıktı FPS. Bu kadar etkilemesi normal mi?

Driverlar guncel. En son kurulumda bir sıkıntı yaşamıştım. Kurarkan bip bip bip diye ses gelmişti. Ama bir sorun cıkmamıştı. Diger oyunlar da da deneyeyim bir.

RT sistemi çok zorlar dostum bende 3060ti var RT açık ultrada 40-55 fps arası alıyorum

3060-ti yüksek oyunlar için RT kartı değil, anca Minecraft gibi basit oyunlarda açarsın. Ayrıca RT kapalı Ultra'da normal Witcher 3 ise düşük değerler alıyorsun. Next-Gen ise normaldir muhtemelen.

RT ayarını Ultra yapma, oyun zaten stabil değil o kadar sen bir de 3060 ile RTX Ultra açmaya çalışıyorsun. Ben 4060 ile Ultra açmıyorum RTX ayarını. Performans RT ayarı en ideali çünkü Ultra açtığımda en azından bende şehir dışında akıcılık elde edebilirken şehir içinde pikseline kadar ışık hesaplayacağım diye fg ile kullandığımdan droplar başlıyor yani sapıtıyor oyun. 30 veya 40 FPS alsan bile akıcı olmuyor resmen. Zaten optimizasyon anlamında başarılı bir firma değil CD PROJEKT RED, Cyberpunk 2077 malum benchmark gibi oyunlar hatta NVIDIA'nın teknolojisini sömüren teknoloji demosu gibi oyunlar bunlar. Diğer ayarları kafana göre ayarla derim. Fg iyi çalışıyor ve ben hairworksu kapatmıştım gereksiz FPS düşürüyor. Çimen yoğunluğu ayarını düşürmüşüm, RTX performansta ama ışın izlemeli gölgeleri kapatmışım oradan sadece. Diğer ayarlardan çimen yoğunluğunun altında bulunan gölgeler kısmı da Ultra + değil normal Ultra. Diğer kalan ayarlar Ultra + ile oynuyorum. Bence en ideal ayarlar bunlar. Şehir içinde 60-70 FPS arası dışında ise 70 ile 90 FPS arası değerler alıyorum 100 gördüğüm bile oluyor.

Ultra ayarları normal Next gen olmayan oyunda da var ben gerçekten Next gen olsun diye gerek olmasa bile dokular gibi ayarlarda Ultra + ve RT performans ile oynuyorum normalde RTX olmadan da gayet güzel görünüyor oyun. Next gen olmayan versiyonunda RTX yoktu. Sonuç olarak başta da dediğim gibi 70 FPS üstü alıyorum fg + DLSS Q açarak. İyi bir oyun deneyimim oluyor laptop sıcak çalışsa bile. Ayrıca fg V-Sync gibi çalıştığından 100W üstü çeken ekran kartımı 90W civarına düşürüyor FPS sabitleniyor. Fg olmayan halinde 40 üstü alıyorum zaten 30 FPS altna düşüyorsan fg olmadan Fg'de pek hayır etmiyor. Fg kapalı FPS grafiği daha stabil onu biliyorum yine de fg açınca da o kadar stabilite bozulmuyor. Şaşırtıcı bir şekilde gecikmemde çok artmıyor. Hani FPS artınca düşmesi gerekirken düşmüyor sadece, 40 50 FPS aldığım gecikmenin aynısını alıp daha yüksek kare veriyor gibi bir şey ekrana.

Rekabetçi oyun oynamadığım için ve 144 Hz ekranım olduğu için 70 FPS bana yetiyor arada 80 görüyorum. 60 Hz ekranım olsa 60 FPS sabit oynardım.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı