Çözüldü Witcher 3 donup kalma sorunu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Bourne

Hectopat
Oyunu açtıktan 10-15 dk sonra donup kalıyor, reset atmam gerekiyor. Yalnız oyunlarda değil normal kullanımda da oluyor ancak daha fazla süre geçtikten sonra.
Donduğu andaki GPU vs değerleri şöyle:

InShot_20200516_021051719.jpg

Sistemim:
Windows 7.
Anakart ASRock N68C-GS FX.
FX 6100.
HD 7770.
8 GB RAM.
400 Watt PSU.
Sorun hangi parçada olabilir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Sorunu çözdüm. Araştırdığım kadarıyla bu sorunun çok farklı müsebbibleri olabilir benimki kasanın kirliliğiymiş. Saç kurutma makinesiyle sağlam bir hava verdim yumak yumak toz çıktı. İki üç saattir bilgisayar açık sorun tekrar etmedi. Bu problemi yaşayan arkadaşlar kasayı temizlemeyi deneyebilir. Ayrıca temizlikten sonra kasanın hava sirkülasyonu da arttı sanırım öncesinde kasanın yanını ellediğimde sıcaklığı epey hissederdim şu an daha ılık.
Not: Görüşünü paylaşan arkadaşlara teşekkür ederim.
Öncelikle ekran kartınızın en güncel sürücüsünü yüklediğinizden emin olun.

Eksik DLL hatası alıyorsanız, Dll-Files sitesinden eksik olan DLL dosyasını indirerek System32 klasörü içine ekleyebilirsiniz? Eğer bu işi nasıl yapacağınızı bilmiyorsanız, aynı siteden otomatik kurulum yapan programı da kullanabilirsiniz.

Eğer bilgisayarınızda lucidlogix isimli program kuruluysa bunu silmeniz gerekebilir. Oyuncuların bildirdiğine göre lucidlogix programı oyunun açılmasını engelleyebiliyor.

.NET Framework 4 hatası da oyunda en sık karşılaşılan sorunlardan biri. Install sırasında bu adımı atlamışsanız ya da eski bir sürüme sahipseniz, The Witcher 3'ü oynarken çökme sorunu ile karşılaşabilirsiniz.

Bu tip durumlarda en kesin çare, .NET Framework 4'ü sistemden kaldırmak, bilgisayarı yeniden başlatmak ve temiz bir kurulum yapmaktır.

Sorunu çözdüm. Araştırdığım kadarıyla bu sorunun çok farklı müsebbibleri olabilir benimki kasanın kirliliğiymiş. Saç kurutma makinesiyle sağlam bir hava verdim yumak yumak toz çıktı. İki üç saattir bilgisayar açık sorun tekrar etmedi. Bu problemi yaşayan arkadaşlar kasayı temizlemeyi deneyebilir. Ayrıca temizlikten sonra kasanın hava sirkülasyonu da arttı sanırım öncesinde kasanın yanını ellediğimde sıcaklığı epey hissederdim şu an daha ılık.
Not: Görüşünü paylaşan arkadaşlara teşekkür ederim.

Çözüm
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı