Witcher 3 karakter kontrolü çok kötü

TridentKng

Decipat
Makaleler
1
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
intel arc b580-16gb ram-ryzen5 5600-512gb ssd-biostar b450mh anakart
Meslek
öğrenci
Arkadaşlar, oyunda 5. saatim falan, hikaye yavaş yavaş açılmaya başladı. Oyunu bir yandan sevmeye de başladım fakat şu mekaniklere bir türlü alışamadım. Geralt’ı kontrol edeceğim ama kontroller o kadar kötü ki, sanki oyun tek kişi ile Unreal Engine 5’te yapılmış parkur oyunu gibi. Bunu düzeltebilen ve daha iyi karakter kontrol mekanikleri ekleyen bir mod paketi tarzında bir şey yok mu? RDR2, Days Gone gibi oyunlardan sonra şu kontroller çok kötü geliyor gözüme.

FCR3 galiba bu işi yapıyordu. Ama aynı saveden devam edemezsiniz yüksek ihtimal bu modu kurarsanız.

Sırf şu mekaniklerin kalaslığından dolayı bir türlü oynayamıyorum şu oyunu. Her deneyişimde en fazla 2-3 saat dayanabiliyorum bu berbat mekaniklere. Sanki insan değil de odundan yapılmış bir maket hareket ettiriyoruz gibi geliyor bana.

RDR'den sonra buna bir gectım. Geralt yurumuyor. Gamepad e dokunuyorum kosmaya baslıyor. Hep aynı hızda aynı efektlerle cok kotu gelmıstı bana. 1 yıldır kutuphanede ileride oynayacagım bir gun inşallah.

Bende aynı.

RDR 2 2019 yapımı bir oyun. Witcher 3 2015. Karşılaştırmak çok adaletli olmaz sanırım Witcher 3 zaten hikayesi ile ön plana çıkan bir oyun. Filmi, dizisi, çizgi filmleri çekilen bir seri. Ama yine de o döneme göre game play gayet başarılı.

Eğer oyunu seviyorsanız kontrollere alışmaya çalışmaktan başka pek çareniz yok sanırım. Ben alıştığım zaman pek de sorun çekmedim açıkçası ama kötüdür orası doğru, Next gen güncellemesi zamanı gelmeliydi kontrollere bir güncelleme.

Fcr3 galiba bu işi yapıyordu. Ama aynı saveden devam edemezsiniz yüksek ihtimal bu modu kurarsanız.

Vallahi hocam oyunun başında zaten sıkıla sıkıla oynadım bırakacaktım oynamayı insanlar sonradan açılıyor dediği için devam ettim en baştan başlayamam bir daha herhalde.

Bende aynı hissi yaşadım maalesef. Geralt'ı yürütmeye çalışıyorum tempolu koşuya başlıyor.

Batman Arkham Knight'ta 2015 yılında çıktı ve mekanikleri Witcher'a göre kat kat daha iyi. Bence biraz da bahane olmuş bu. Mad Max'de o yıl çıktı mesela. Daha bir sürü oyun var fakat o oyunların bütçeleri Witcher 3'e göre daha fazla olduğu için onları saymıyorum.

Bende yavaş yavaş alışmaya başladım ilk oynayışımdaki o kötülük az da olsa gitti fakat hala her oynayışımda kontroller gözüme batıyor. Umarım oyunu bitirene kadar dayanabilirim.

Zamanla alışırsınız. Clunky dediğimiz RPG oyunlarında yaşanan kütüklük durumu bu oyunda var maalesef. Fakat içine bir kere dalıp gittikten sonra gözünüz hiçbir şeyi görmüyor. 400 saatim var bu arada 2 defa baştan bitirdim toplamda.

Vallahi 15 saat dayanabildim. Oyunda anlam veremediğim bir gariplik, absürtlük var. Seveni çoktur ama ben devam etmeyi düşünmüyorum. 15 saat oynamama rağmen full ana hikaye odaklı gitmeme rağmen tempo doğru düzgün hiç artmadı hikayeye adapte olamadım. RPG oyunları sevmeme rağmen Witcher 3 bana göre değil demek ki.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…