Witcher 3 nasıl oynanır?

Ihspnn

Decapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Ekran kartı: RX 6600
İşlemci: Ryzen 5 5500
RAM: 16GB
SSD: ADATA Legend 850 1TB
Anakart: ASUS PRIME A520M-K
Oyunda bayağı bir süre kat ettim fakat karakterime giydirdiğim kıyafetler pek hoşuma gitmiyor ve sanırım yeterince gelişemedim. Olabildiğince yan içeriklerle ilgileniyorum, hatta oynama süremin çoğunluğu yan içerikler olabilir. Önüme düşen bir iki videoda, karakter beyblade gibi dönerek combo saldırısı falan yapıyordu ve insanların karakterlerine giydirdikleri zırhlarda bir o kadar güzel. Saydığım şeylerin çoğuna erişemedim daha, oyunda ilerledikçe bunlar açılacak mı? Yoksa bir şey mi yapmam lazım? Craft sistemine bayağı uzağım, hatta hiç kullanamadım desem yeridir. Ayrıyeten belirli bir zırhı craft edip onu sürekli geliştirme gibi bir şey var mı?

Evet craft etmeye yönelmen lazım. Dönerek saldırma ise saldırı skill ağacı kısmından açılıyor.
Bir sürü craft seçeneği var, envanterdeki öğelerde parçalanabiliyor. Baya karmaşık geldiği için elleyemedim. Tam olarak hangi konularda craft yapmam lazım? Biraz daha açarmısınız..

Dediğin beyblade gibi dönme anafor yeteneği. Ancak seviye atladıkça ilerleyip seviye geldikçe yetenek puanıyla saldırılarda Anafor adlı yetenek var onu açman lazım.

Seviye atlamak yan görevlerle mümkün ama çok az atlarsın. Seviyeyi atlattıran ana görevlerdir.
Tüm kasabalar ve şehirleri ziyaret edip oradaki tabloların yanına gidip tüm sayfaları al sonrasında haritada soru işareti şeklinde yerler belirecek onların hepsini yaparsan, ilginç itemler, zırhlar ve kılıçlara sahip olabilirsin.

Craft yapma imkanın var ama oyunun ileriki safhalarında hammedeleri birleştirme şekliyle ilerleyebilirisin. Üretim sekmesinde azıcık kurcalarsan öğrenirsin. Ana görev dışında yerleri geziyorsan zaten ham madde konusunda sıkıntı yaşayacağını düşünmüyorum. Craft zırh ve kılıç üretmek meşakatli bir iştir ekstra bir uğraş gerektirir. Ünlü Netflix Witcher dizindeki zırhları üretmen bile mümkün ama şemaları bulman ve oyunun dünyasına zaman tanıman gerekir. Burada yazarım hepsini ama sabah olur.

"Craft" yapmakla şimdilik uğraşmayın. Sürekli olarak Quen işareti açtığınız sürece oyunun başlarında kullandığınız zırhın çok bi' önemi yok.
Ak Bostan'dan Engerek çelik - gümüş kılıçlarıyla çıksanız yeterli, ayrıca Deri Savaşçı Ceketi'ni yapıp/yaptırmamak size kalmış.

Zırh parçalarını arada bir rastgele ganimet olarak bulduğunuz daha iyi parçalarla değiştirebilirsiniz ama dediğim gibi, oyunun başlarında (Quen kullandığınız sürece) o kadar da önemli bi' mevzu değil.
Ben 17. seviyede Kedi seti yapıp, o noktadan sonra oyun boyunca güçlendirerek devam edene kadar oyun başında yapabildiğimiz Deri savaşçı ceketi, oyuna başladığımız Avcı pantolonları, Temerya zırh setinden Temerya eldivenleri ve 10. seviyeye kadar da Temerya çizmeleriyle idare etmiştim mesela. 10. seviyeden itibaren sadece Karga Tüneği'nde demircinin solundaki Levazım Subayı'ndan alabildiğimiz Nilfgaard setinin çizmelerine geçmiştim. Görüntü olarak fena durmuyordu.

Velen'de 11. seviyede Engerek kılıçlarından Griffin çelik - gümüş kılıçlarına geçin (İşaret build'i oynayacaksanız ayrıca zırh setini de yapıp kullanın).
17. seviyede Novigrad'ta ya Kedi kılıçlarına geçin (yakın dövüş - hasar build'i oynayacaksanız zırh setini de yapıp kullanın), ya da 18'de Griffin kılıçlarını (ve İşaret build'i oynuyorsanız ayrıca zırh setini) Gelişmiş olarak güçlendirip devam edin.
20 küsür seviyede eğer yakın dövüş build'i oynayacaksanız Skellige'de Ayı kılıçlarına geçip, oyunun geri kalanı boyunca Ayı kılıçlarını güçlendirerek devam edebilirsiniz.
İşaret ya da Hybrid build'i oynayacaksanız, Griffin ya da Kurt kılıçlarını zamanı geldiğinde Üstün ve Usta İşi olarak güçlendirip devam edersiniz.

"Build" diyip durmuşken, oynamak istediğiniz tarza uygun, takip ettiğiniz bi' build olsun. Yeteneklerinizi ona göre dağıtın.
Bildiğiniz bi' build yoksa internette "Witcher 3 builds" diye arattığınızda bilumum tane çıkar. En basitinden şimdilik şuraya bakabilirsiniz mesela.
Oyunu biraz kavradıktan sonra YouTube'da veya Reddit'te de benzerlerini/daha iyilerini bulabilirsiniz. "Cat build", "Tank build", "Sign build", "Alchemy build" vs. diye arattığınızda çıkar.

Oynayacağınız build için gerekli zırh setlerini toplayıp, oyun boyunca güçlendirmek için kullanabileceğiniz Türkçe rehberler var, bakabilirsiniz.

Son düzenleme:
Elimdeki itemin bi tık güçlüsü gelince hemen değiştirip, diğerini satıyorum, bu doğru mu? Anladığım kadarıyla craft sandığımdan daha önemliymiş, yanlış hatırlamıyorsam sadece haritadaki demircilerden kılıç veya zırh craft edebiliyoruz.
Çok teşekkür ederim, oyuna biraz ara vermiştim tekrar gireceğim zaman göz atacağım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…