Witcher 3 oynarken mavi ekran hatası

İşletim sistemi
Windows 10
Makaleler
1
Yer
İzmir
Daha fazla  
RAM
6GB DDR3 Kingston 1333MHz RAM
SSD veya HDD modeli
Apacer 120GB SSD - MAXTOR 500GB HDD
Ekran kartı
GTX 660
Anakart
ASUS P5P41-C
İşlemci
Xeon X5450
Witcher 3 oynarken ortalama yarım saat içerisinde mavi ekran hatası aldım. Aynı hatayı Dishonored 2 oynarken alıyordum ''sfc/scannow'' işlemleri ile mavi ekranı engellemiş olduk fakat oyun belirli bir süre sonra tepki vermeden kapanıyor. Witcher 3'de ise durum farklı. Bu mavi ekran hatasından çok bunaldım ve artık çözmek istiyorum, yardımcı olabilir misiniz?

@Recep Baltaş , @KojiroHyuga04

Memtest86 RAM'ler tek tek ve farklı slotlarda takıldığında sorun bulamıyor, fakat 2 RAM takılı iken 1 hata buluyor. HDD ise tüm testleri yapıldı ''Error Scan'' tamamen yeşil ve sağlık %100.

Şimdiden teşekkürler; DMP.rar

Biraz daha bilgi vermen gerekir yani mesela mavi ekran verildiğinde hatanın alt tarafında karışık bir kod çıkar bu kod mavi ekran hatasının neden verildiğini gösterir. Ya sürücülerinle ilgili ya da sistemin donanımıyla ilgili sorun vardır. Bir daha öyle bir hata verdiğinde koda bak bir yere yaz ve Google'da sebebini araştır veya buraya yaz. Eğer sürücüyle ilgili bir sorun var güncelleme yaparak, sürücüyü sil yükle yaparak en kötü format atarak durumdan kurtulunabilir, fakat hatayı araştırdığında donanımsal olduğunu öğrenirsen PC'yi bir göstermeni öneririm. İyi günler.

Biraz daha bilgi vermen gerekir yani mesela mavi ekran verildiğinde hatanın alt tarafında karışık bir kod çıkar bu kod mavi ekran hatasının neden verildiğini gösterir. Ya sürücülerinle ilgili ya da sistemin donanımıyla ilgili sorun vardır. Bir daha öyle bir hata verdiğinde koda bak bir yere yaz ve Google'da sebebini araştır veya buraya yaz. Eğer sürücüyle ilgili bir sorun var güncelleme yaparak, sürücüyü sil yükle yaparak en kötü format atarak durumdan kurtulunabilir, fakat hatayı araştırdığında donanımsal olduğunu öğrenirsen PC'yi bir göstermeni öneririm. İyi günler.
Google adam gibi bilgi verseydi zaten kullanıcıların sorununu çözerdi.

Yeterli bilgi bulamadıkları için insanlar burada konu açıyor.
Zaten konusuna baktım önceden ben arkadaşın.

@Kaleo hocam, yine disk.
Dosya manyak gibi atapiport uyarısı basıyor.

Google adam gibi bilgi verseydi zaten kullanıcıların sorununu çözerdi.

Yeterli bilgi bulamadıkları için insanlar burada konu açıyor.
Zaten konusuna baktım önceden ben arkadaşın.
Google ile ilgili sorun yok ben de zamanında mavi ekran aldım zaten tabiiki bu konu google araştırmasıyla çözülemez sadece mavi ekran sebebini öğrenmesi bile yeter.

Google ile ilgili sorun yok ben de zamanında mavi ekran aldım zaten tabii ki bu konu Google araştırmasıyla çözülemez, sadece mavi ekran sebebini öğrenmesi bile yeter.
Zaten fark ettiyseniz amaç burada sebebini öğrenmek.

Kablolarda yanık falan var mı, kontrol eder misin?
Yanık varsa bu nedenle de oluşmuş olabilir.

Yanık varsa değiştirmemiz lazım kabloyu, tetikleme ihtimali yüksek.

Yoksa SATA portunu kontrol edelim.
SATA portu değiştirip bakalım, SATA portu bile tetikliyor olabilir.

Disklerin kabloları temiz gözüküyor, HDD'nin portunu değiştirip deneyeceğim. HDD'ye tekrar ''Error Scan'' yaptım sonuç yine yemyeşil. 2022 içerisinde sistemi satıp DDR4'e geçeceğim fakat hem idare etmesi gerekiyor hem de sağlam ürün satmak istiyorum.

1.PNG

@KojiroHyuga04 Hocam oyunu sıkıntısız oynadım, mavi ekran hatası almadım. Fakat oyun bir şekilde kapandı ve bu olay günlüğünde bu hatayı gördüm;

1640285827624.png

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı