Witcher 3'te RTX sorunlu mu?

İşletim sistemi
Windows 10

Berk Chelik

Hectopat
RAM
16 GB (8X2)
SSD veya HDD modeli
KINGSTON 480 GB SSD
Ekran kartı
RTX 4060
Anakart
A520M-K V2
İşlemci
R5 5600
2K ultrada 60 FPS sabit oynayabiliyorum, RTX açmak istedim 1080P'ye düşürüp RTX açtım lakin oyun 25 FPS'ye düştü. Frame Gen+DLSS açtığım halde 45-50 FPS'leri anca görüyor. Neden böyle?

2K ultrada 60 FPS sabit oynayabiliyorum, RTX açmak istedim 1080P'ye düşürüp RTX açtım lakin oyun 25 FPS'ye düştü. Frame Gen+DLSS açtığım halde 45-50 FPS'leri anca görüyor. Neden böyle?

Optimizasyonu sorunlu bir oyun hocam grafikleri Next gen güncellemesi ile geliştirildiği için genel olarak grafiklerde çokça bozulma, bug, optimizasyon sorunu olabiliyor.

Optimizasyonu sorunlu bir oyun hocam grafikleri Next gen güncellemesi ile geliştirildiği için genel olarak grafiklerde çokça bozulma, bug, optimizasyon sorunu olabiliyor.
Oyunun normal optimizasyonun da sıkıntı görmedim lakin RTX i çok berbat yapmışlar. 100 FPS'den 25-30 a düşüyor şaka gibi. Zaten Frame Generation açınca oyun bulanıklaşıyor haliyle RTX açık oynamanın anlamı da kalmıyor.

Oyun ya da RT bozuk değil. Sadece bu oyunun RT'si en az Cyberpunk kadar ağır sistem istiyor. Ki aradaki farka bakınca da normal bir durum bu. 4060TI ile ben bile 1080p'de RT+DLSS+FG açınca 80-90 FPS ancak alıyorum.

Maalesef bu kadar kaliteli bir yapım olmasına rağmen optimizasyonda bazı sorunlar var özellikle next genden sonra olduğunu duydum yani aslında öncesinde yok RT olmadan önce, imzada yer alan sistemimle aynı sorunları yaşıyorum, ortalama bir ayar uydurmak gerekiyor. Hairworks falan tek tek değiştirip en iyi görüntü ile en iyi FPS değerini kendiniz yakalamanız gerekiyor.

Hairworks ve PhysX yeri geldiğinde RT'den bile fazla FPS yiyor. Bu iki ayarı harcayacak bol FPS'in olmadığı sürece her oyunda kapatmak gerekiyor.

Öyle hocam RTX normalde bile çok iyi sistem isteyen bir teknoloji bir de optimizasyonu problemli bir oyunda olunca ekstra kötü olabiliyor. Sistemin güncel olduğu için iyi FPS alırsın ama biraz daha eski kartlarda bu oyunun optimum ayarlarını bulmak işkence gibi bir şey.

Katılıyorum hocam, eski kartım RX 6400'di. Witcher 3 medium grafikte FSR2 açık olmasına rağmen 40 FPS'yi zor görüyordum.

RTX 4060 ile 1440p'de ultra ayarlarda akıcı oynayabilmenize şaşırdım açıkçası. 4060 düşündüğümden de güçlü sanırım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…