Witcher 3'te soru işaretlerine gitmeye gerek var mı?

Makaleler
4
Yer
Ankara
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
RTX 4060TI 8GB, Ryzen 5 5600, 16 GB DDR4 3200Mhz CL16 RAM, ASUS A320M-F, Snowman M200, Aego Gamegaraj 650W PSU
Meslek
Öğrenci
Birkaç tanesine gittim ve anladığım kadarıyla bunlar AC Origins ve sonrasında çıkan AC oyunlarında olduğu gibi sadece ufak loot ve aksiyon sağlayan şeylerden ibaretmiş. Soru işaretleri arasında gerçekten önemli şeyler sunanları var mı yoksa bunları es geçsem olur mu?

Birkaç tanesine gittim ve anladığım kadarıyla bunlar AC Origins ve sonrasında çıkan AC oyunlarında olduğu gibi sadece ufak loot ve aksiyon sağlayan şeylerden ibaretmiş. Soru işaretleri arasında gerçekten önemli şeyler sunanları var mı yoksa bunları es geçsem olur mu?
Oyunu oynamayı seviyorsanız yapmanız eğlenceli olabiliyor. Bazen ilgi çekici görevler olabiliyor.

Bazıları zırh, kılıç, iksir, bomba vs, şemaları veriyor, bazıları önemli bazıları çöp. Yolunun üzerindekileri alabilirsen al, alamazsan da içine çok dert olmasın. Skellige'nin denizi tamamen soru işaretleriyle dolu ve hepsi çok sağlam ekipmanlar verebiliyor bu yüzden oyunun o aşamasına gelince bir tekne kapıp toplayabildiğini topla derim.

Hocam deneyimlediğim kadarıyla oyunu tamamiyle bitirmediyseniz olmazsa olmaz şeyler değiller. Bazı soru işaretleri güzel çıkıyor mesela terk edilmiş kale bulup içerdeki haydutları öldürüyorsunuz hem deli gibi loot düşüyor düşen kılıçları demircilere iyi paralara satabilirsiniz hem de bazı görevlerde işe yarıyor. Oyunu tamamen bitirdikten sonra ana görev yan görev ve kontratlardan sonra hala zevkli geliyorsa oyun bakılabilir. Size tavsiyem denk geldikçe gidin soru işaretlerine mesela yan görev için haritanın bir noktasına at ile gideceksiniz yolunuzun üstünde denk gelen soru işaretlerine bakın hem keşif hissini arttırıyor bu durum. Ama kısacası ayrı olarak vakit harcanacak şeyler değiller. Bazı önemli lootlar veriyor onları da YouTube'dan yerlerine bakarsınız gidersiniz ama teker teker bakmaya değmez.

Seviyeniz yettiğince yapmaya uğraşarak kaybedeceğiniz bi' şey yok. Yapmayarak kaçıracağınız; yaratık inleri, kurtarılabilecek yerleşim yerleri ve haydut kampları arasında biriktikçe satıp para kasılabilecek ve ekipman yapımında kullanılabilecek "loot", yine biriktikçe topladığınız XP sayesinde eninde sonunda seviye atlama, ve Kudret Alanı denk gelirse, beleş yetenek puan(lar)ı var.

Ana hikayeyle beraber olabildiğince denk geldiğiniz yan içerikleri (yan görevler ve kontratlar) yapmaya oynuyorsanız soru işaretleri çok dert edilecek bi' mevzu olmayabilir belki. Ama yine de hikaye boyunca bi' bölgeden diğerine geçmeden önce seviyenizin yettiği soru işaretlerini temizlerseniz, sonuçta oyunda ilerledikçe sürekli ilerisi için bi' faydası olur.

Son düzenleme:
Oynanış hatırladığımdan bile hantal ve sıkıcı durumda. Yan görevleri de anlattıkları hikâye ve sunumu kaliteli diye yapıp etrafta koşturuyorum şu an. Eğer soru işaretleri konuda dendiği gibiyse oyunu bitirene kadar ya da konuda dendiği gibi özel şeyler sunulduğu bölgelere gelene kadar bakmam. Çünkü genelde bu tarz oyunlarda güzel bir şey düşer, seviye kasarım vs. diye bölgede 100 tane varsa hepsine gidiyorum ve bu sefer hikâye ile bağlantım, oynanıştan aldığım keyif çoktan bitmiş oluyor. O yüzden yol üstünde denk gelmediği sürece zorlamayacağım şu an.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı