Witcher Fan Game Çalışması

Gimmly97

Hectopat
Daha fazla  
Selamlar arkadaşlar sizinle bugün aldığım bir kararı paylaşmak istiyorum. Uzun zamandır aklımda olan bir şeydi ama hadi başlayalım demem biraz ani gelişti. Uzun zamandır Witcher evreninde geçen bir oyun yapma isteğim vardı. Ama bir türlü nasıl bir şey yapacağıma karar veremedim. Ben de aktif olarak kullandığım tek forum olan Technopat Sosyal topluluğuna sormaya karar verdim. Aklıma yatan tek tür platformer, 2D pixel art bir Witcher oyunu. Başlangıçta küçük diyaloglar ile Geralt bize oyunun temel mekaniklerini anlatacak ve sonra ara ara karşımıza çıkıp bizimle konuşacak. Platformer demişken aralarda tabii ki de canavarlar ile karşılaşacağız. Hatta boss fight bile düşünüyorum. Sizin önerileriniz nelerdir ve bu fikirim hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizin bir fikiriniz varsa belirtmekten çekinmeyin.

Bu arada lisans ve telif hakkında sorun çıkabileceğini tahmin ediyorum ama çok fazla yayılacağını ve oynanacağını tahmin etmiyorum oyunun. Ayrıca oyunun içine gelir elde edebileceğim hiç bir şey yerleştirmeyeceğim ve oyun için bir ücret talep etmeyeceğim. Tamamen hobi projesi olacak. Bundan dolayı da sorun çıkarmazlar diye düşünmekteyim. Bu konuyu da bilgili arkadaşlar açıklığa kavuştururlarsa müteşekkir olurum.

Ama bir yandan da işin içinde emek olacak.

Ama bir yandan da işin içinde emek olacak.
Hocam haklısınız o konuda. Hobi projesi olarak yapacağım. Hazır yaz tatilindeyiz, yeni bilgisayarımı da aldım. Kendimi sınamak için bir kaç tam proje çıkartmak istiyorum. Bilgim güzel ama sürekli bir şeylere başlayıp yarım bırakıyorum. Bu olaydan bıktığım için sevdiğim bir evrenin içinde olursam beni çeker diye düşündüm.

Ücretli bir iş yapmak istiyorsa farklı bir isim kullanması gerekiyor. Witcher ismini ve karakterini kullanarak para talep edemez.
Zaten hobi projesi olduğunu belirttim hocam. Bir ücret talep edecek olsam Butcher falan yaparım ama MLBB olayına da dönebilir oyun tutarsa, ücret hakkında pek bir beklentim yok zaten.

Hocam fikir hakkında bir yorumunuz var mı?

Ben hiç oyun yapmadım. O yüzden işin teknik tarafıyla alakalı yorum yapamam. Sadece hikayesi hakkında konuşabilirim. Fakat tek kişi yapacağın için çok büyük çaplı bir iş yapmanı önermem. Yani oyun bir hikaye barındırmamalı ki iş yükün artmasın. Daha basit olmalı ve arena mantığı olabilir. Witcher 2'de böyle bir mod vardı zaten. Geralt'ı yöneterek oyundaki yaratıklar ile savaşıyorduk.

Para olayını konu sahibi belirtmiş zaten. Gerçekten güzel olursa kendim dahil bağışta bulunmak isterim. Oyun hakkında verebileceğim pek fikrim yok. Kusura bakmayın.
Çok teşekkür ederim hocam. Küçük bir kitle bile oyunu yap derse direkt girişeceğim. Demeseler de girişeceğim orası ayrı ama küçük bir destekçi kitlesi olursa çok daha motive olarak oyunu yapacağım gibi duruyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı