Word alternatifi program önerisi

293735

Kilopat
Makaleler
15
Word dosyalarını açıp yazdırmak için program arıyorum, LibreOffice Word dosyalarını açıyor fakat bazı kısımları ciddi bir biçimde bozuyor. Doc, docx dosyalarını açabilen bir program arıyorum. Word kullanmak istemiyorum bilgisayarı çöp ediyor.

OnlyOffice.
Ücretsiz, Açık kaynak kodlu, tüm işletim sistemlerini destekliyor, tasarımı ve arayüzü güzel, MS Office dosyaları ile tamamen uyumlu çalışıyor.

Bildiğim kadarıyla uyumlu açılması lazımdı. Daha yeni Libreoffice sürümü deneyebilirsiniz. Bunun dışında Openoffice ve Onlyoffice gibi alternatifler de var ama eğer Libreoffice'de sıkıntı çıktıysa büyük ihtimal aynı sıkıntı diğer programlarda da olacak.

Sadece word alternatifi de var hafif hızlı. Abiword. Ama aynı sıkıntı yaşanabilir yine.

Word dosyalarını açıp yazdırmak için program arıyorum, LibreOffice Word dosyalarını açıyor fakat bazı kısımları ciddi bir biçimde bozuyor. Doc, docx dosyalarını açabilen bir program arıyorum. Word kullanmak istemiyorum bilgisayarı çöp ediyor.
Bozuk sayfa oluşmaması için resimli yazı hazırlarken resme sağ tıklanarak "Metin Dağılımı > Hiçbiri" ve "Nesneleri hizala > üstten sabitleyiciye hizala" demeniz gerekiyor. Bundan sonra resmi fareyle tutup uygun yere yerleştirebilirsiniz. Böylelikle Libre Office'te bir dahaki açılışta sayfayı bozmayacak ve çalışma boyunca da daha rahat kullanmanızı sağlayacak.Bir cümleyi ya da kelimeyi seçerken karakterlerin ilginç şekilde bozuk görünmeye başlaması da Ctrl+S ya da Kaydet denilerek düzeltilebiliyor.
Word dışında en iyi alternatif Libreoffice öbürleri daha kararsız. WPS dışında onu denemedim.

Bildiğim kadarıyla uyumlu açılması lazımdı. Daha yeni Libreoffice sürümü deneyebilirsiniz. Bunun dışında Openoffice ve Onlyoffice gibi alternatifler de var ama eğer Libreoffice'de sıkıntı çıktıysa büyük ihtimal aynı sıkıntı diğer programlarda da olacak.

Sadece word alternatifi de var hafif hızlı. Abiword. Ama aynı sıkıntı yaşanabilir yine.
En son sürümü kullanıyorum.

Wps denedim şu anlık denediğim dosyalarda herhangi bir bozulma yok, teşekkürler. :D

Bu WPS bedava (freeware) olarak kullanıabiliyor mu yoksa belirli bir süre sonra üyelik şart mı ?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı