Çözüldü Word nasıl Türkçe yapılır?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Yer
Pendik, İstanbul
Arkadaşlar bildiğim kadarıyla Word'de Türkçe dil desteği vardı. Tarayıcı üzerinden Word kullanıyorum. Ancak İngilizce olduğu için yazdığım kelimelerin çoğunu İngilizce sözlüğe göre hatalı gördüğü için altları kırmızı görünüyor. Bu da yazarken göz acıtan ve okunmasını zorlaştıran bir şeye sebep oluyor. Nasıl çözebilirim?

Screenshot_1.png

Çözüm
Spell Check(Yazım Denetimi) kapatmanız gerekiyor.

File > Options > Proofing'e gidin. Check spelling ayarını kapatın ve tamama basın.

Bunun yanında Word'ün dilini değiştirmek için ise:

File > Options > Language ayarlarına gidin.
Web Office için ise metninizi seçtikten sonra:
1610626400458.png

1610626417334.png

@sweiss Üzgünüm web office için sonradan fotoğrafları eklemiş bulunmaktayım.
Spell Check(Yazım Denetimi) kapatmanız gerekiyor.

File > Options > Proofing'e gidin. Check spelling ayarını kapatın ve tamama basın.

File > Options > Language ayarlarına gidin.
1610626400458.png

1610626417334.png

Son düzenleme:
Çözüm

Eki Görüntüle 835412
Eki Görüntüle 835413
Yardımınız için teşekkürler. Ancak gösterdiğiniz yeri bulamadım. Editörün altında açılabilir bir yer göremedim. Editöre tıklayınca sağ tarafta şöyle bir yer açılıyor.
Screenshot_3.png
Screenshot_4.png

Maalesef kapatamıyorum. Sadece Premium üyelere izin veriyor. Bu ayar ile mi alakalı?
Review bölümüne gelin ve aşağıdaki ekran görüntüsünden üstteki yorumumdaki seçeneklere ulaşacaksınız. İşlemlere devam edin:
B164C76B-8074-42B1-95DA-A1616C4F271C.jpeg

Burada da videoya aldım:

Son düzenleme:
Teşekkürler. Ayrıca uğraştığınız için tekrar teşekkür ederim. Peki Türkçe nasıl yapıyoruz?
Web Office'e girdiğiniz hesabınızın ayarlarından halledebilirsiniz. Rica ederim. :)

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı