İçindekiler tablosunda görünmesi için başvuru kullanıyorum. Türkçe Word'de Resim yazısı, İngilizce'de Word'de caption olarak geçiyor. Bu şekilde eklemezsek dokümandaki şekiller, tablolar gibi içerikler tezin içindekiler kısmında, şekiller tablosu kısmında listelenmiyor.
Sorun şu ki Word arka planda bir sayaç mekanizması kullanıyor. 1. Bölüm altındaki şekilleri diyelim ki 1.1, 1.2, 1.3 diye listelemek, ikinci bölüm altındakileri de 2.1, 2.2, 2.3 diye listelemek istiyoruz. Eğer tüm tezi Word'un istediği gibi hazırlamadıysak bu mümkün olmuyor Word bu bölümlerin farkında olmuyor. Şekilleri Şekil 1, Şekil 2 diye kendi sayacını kullanarak isimlendiriyor. Numaraları elle değiştirmeye kalktığımızda da içindekiler tablosunda listelemiyor çünkü referans aldığı yer zaten bu kendi otomatik atadığı numara.
Yüzlerce sayfa dokümanı sırf bunun için Word'un istediği çok düzeyli liste formatında hazırlamayacağım için şöyle bir arkadan dolaşma yöntemi buldum.
Her bölüm için böyle ayrı ayrı etiketler oluşturdum. Her bölüm için de ayrı ayrı şekiller tablosu oluşturup alt alta ekledim. Böylece sayaç bölümler arası sıfırlanmış oldu. Muhtemelen Word'de düzgün çalışma yöntemi bu değil fakat yüzlerce alt başlığı çok düzeyli liste formatına çeviremeyeceğim için bu yöntemi tercih ettim. Anladığım kadarıyla normalde şu videodaki gibi çalışmak gerekiyor.