Wordpress çift dil seçeneği nasıl yapılır?

Scarheart

Megapat
Makaleler
1
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. Dün domain ve hosting alarak ilk defa site açtım. Sitemde arapça ve ingilizce olarak 2 dil olacak. Şimdi ben bunu 2 şekilde yapmak istiyorum. İlk olarak site açılmadan dil seçenekleri çıksın. Kişinin tercihine göre site o dilde çıksın istiyorum. Ya da site ilk açıldığında arapça açılsın. Dil seçeneğinden kişi kendi değiştirsin. İlk fikrim daha güzel geliyor. Eğer oyle bişey yapılmıyorsa 2. Fikrimi yapmak istiyorum. Bir diğer sorum da siteyi arapça olarak yazmak zor mu? Alfabe değişik ya o yönden zorluk oluyor mu? Yoksa koyala yapıştır işimi görür mü?

Merhaba,

Daha önce WPML diye bir plugin kullanmıştım. İlk başta biraz karışık gelebilir ama kullanışlı.

Ayrıca dil seçimi için şöyle diyeyim adamın tarayıcısı/bilgisayarı arapça ise site arapça açılır, ingilizce ise site ingilizce açılır eğer başka bir dil ise senin seçtiğin dilde açılır. En kullanışlı ve mantıklı yöntem budur.

İyi çalışmalar,

O plugin onu kendi ayarlıyorsa çok iyi. Peki siteyi arapça olarak ayarlıyacam ya. Alfabe değişik olduğu için zorluk çıkıyor mu?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…