Merhaba arkadaşlar hayırlı akşamlar. Woodmart teması ile bir ecommorce sitesi oluşturuyorum. Belirli bir sepet tutarından aşağısında kargo ücretini yansıtmak istiyorum, nasıl yapılıyor bilen var mı?
Merhaba arkadaşlar hayırlı akşamlar. Woodmart teması ile bir ecommorce sitesi oluşturuyorum. Belirli bir sepet tutarından aşağısında kargo ücretini yansıtmak istiyorum, nasıl yapılıyor bilen var mı?
Bunu WooCommerce’in ayarları üzerinden yapabilirsin. İşte adım adım nasıl yapabileceğin:
WooCommerce > Ayarlar > Kargo Sekmesine Git: Burada kargo yöntemlerini ve ayarlarını bulabilirsin.
Kargo Bölgeleri Ayarları: Kargo ücretini belirlemek istediğin bölgeyi seç. Örneğin, “Türkiye” için bir kargo bölgesi oluşturduysan, bu bölgenin yanındaki “Düzenle” seçeneğine tıklayabilirsin.
Kargo Yöntemi Ekle: Kargo bölgesinin altında, "Kargo Yöntemi Ekle" düğmesine tıklayarak “Sabit Ücret” veya “Ücretsiz Kargo” yöntemini ekleyebilirsin.
Ücretsiz Kargo Ayarları: Ücretsiz kargoyu belirli bir tutarın üstüne yansıtmak istiyorsan, “Ücretsiz Kargo” yöntemine tıkla ve “Minimum Sipariş Tutarı” seçeneğini etkinleştir. Bu alana, ücretsiz kargo almak için gereken minimum tutarı girebilirsin. Örneğin, “200 TL” gibi.
Sabit Ücret Kargo Ayarları: Sepet tutarı minimum tutardan düşükse, “Sabit Ücret” yöntemini kullanarak kargo ücreti belirleyebilirsin. Sabit ücret kargo için bir tutar gir ve ardından kaydet.
Bu adımları izleyerek, belirli bir sepet tutarının altında kalan siparişler için kargo ücreti ekleyebilirsin. Eğer belirli koşullara göre farklı kargo ücretleri ayarlamak istiyorsan, WooCommerce’in “Koşullu Kargo” eklentilerini kullanmayı düşünebilirsin.