Wordpress Kategori İçin Single Sayfası Oluşturma

emreorhan

Hectopat
Daha fazla  
Wordpress için bir kategori oluşturdum ve bunu category-8.php diye kaydettim. Burası tamam. Şimdi bu kategoriye özel single sayfa yapıcam onu nasıl yapabilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bazen bir arama yeter. :) Özel sayfalarda yapman gereken ilk satıra "Template Name : Sayfa İsmi" şeklinde bir açıklama satırı eklemen. Sonrasın da zaten sayfalara geldiğinde şablon seçimi yapabiliyorsun. Daha da ayrıntılara girmek için wordpress codex yeterli. Page Templates « WordPress Codex

Peki teşekkürler.Bir sorum daha olucak.
Yazıları nasıl sıralatabilirim?
1. Yazı1
2. Yazı2
Diye bu şekilde 2. sayfaya geçince de kaldığı yerden devam etsin.
Aynı şekilde başka kategoride de 1.den başlasın.

Postları sıralatmak için ana sayfada ki gibi döngü içine sokman yeterli. Hatta index için de ki post sıralamasını kullanabilirsin. Zaten yazıları sıralamış olursun böylelikle. Kategorilerde de zaten o kategoriye ait ilk postları çeker demek istediğin buysa.

Peki bu nasıl olucak?
Pek anlayamadım da
Benim kodlar şu şekilde:

<?php while(have_posts()):the_post(); ?>
<div class="kayit"><span class="siralama"></span><a href="<?php the_permalink(); ?>" target="goster"><?php the_title(); ?></a> <a href="<?php the_permalink(); ?>" class="dinle" target="goster">DİNLE</a></div>
<?php endwhile; ?>
---
<span class="siralama"></span> arasına gelicek rakamlar

Post için döngüyü başlatmışsın tamam. Yalnız sen "span" elementlerinin arasına 1 den artarak post sayısına göre artan bir döngü mü istiyorsun. Kusra bakma anlayamadım çünkü.

Tamam o zaman döngü için de kullanabileceğin 0 değerini taşıyan bir değişken oluştur ve her konu için o değişkenin değeri bir artsın.

PHP:
<?php
    $i = 0; //döngü dışın da bir tane 0 değerli değişken tanımlaman yeterliydi
    while(have_posts()):the_post();
?>
    <div class="kayit">
        <span class="siralama"><?php echo $i."."; //son olarak da i değişkenini ekrana basacaktın  ?></span>
        <a href="<?php the_permalink(); ?>" target="goster"><?php the_title(); ?></a>
        <a href="<?php the_permalink(); ?>" class="dinle" target="goster">DİNLE</a>
    </div>
<?php
    $i++; //sonrasın da döngü içine girip o iyi her veri sayısına göre arttıracaktın
    endwhile;
?>

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı