WordPress sitesine hosting nasıl eklenir?

rauzy

Hectopat
Daha fazla  
Selamlar. Şöyle bir ödevim var hosting aldım ama ben bunu nasıl WordPress'de siteme ekleyeceğim?
Hostinge kurduğunuz WordPress sitesinin:
1- Site adresi.
2- Admin panel bilgileri.

Son düzenleyen: Moderatör:
WordPress sitesine doğrudan hosting eklemek mümkün değildir; tam tersine, WordPress’i hostinginize kurmanız gerekir. Hosting olarak cPanel destekli bir hizmet tercih ederseniz, süreci daha kolay yönetebilirsiniz. cPanel üzerinden tek tıkla WordPress kurulumu yapabilir ve hızlıca sitenizi yayına alabilirsiniz.

WordPress sitenizin çalışabilmesi için bir domain adresine (alan adı) sahip olmanız gerekmektedir. Kurulum tamamlandıktan sonra, yönetim paneline erişmek için siteadresi.com/wp-admin/ adresine giderek giriş yapabilirsiniz. Kullanıcı adı ve şifre olarak, cPanel’de belirlediğiniz bilgileri kullanmanız gerekir.

Bu işlem oldukça basittir ancak yeni başlayanlar için başlangıçta karmaşık görünebilir. Daha detaylı rehberler için YouTube’daki eğitim videolarını izleyerek süreci adım adım öğrenebilirsiniz.

Hocam aldım ücretsiz domaın CPanel'e girdim.

WordPress’i kurmadan önce SSL sertifikasını yüklemeniz önemlidir. cPanel üzerinden SSL sertifikanızı kurduktan sonra, WordPress’i yüklediğiniz dizine tekrar gelin, mevcut siteyi silin ve yeniden kurulum yapın. Kurulum sırasında http yerine https kullanarak doğru yapılandırmayı sağlayın ve gerekli bilgileri doldurun.

Hocam simdi ben bu urylı siteme nasıl bağlayacağım anlamadığım orası

Hocam simdi ben bu urylı siteme nasıl bağlayacağım anlamadığım orası
Domaini nereden aldınız? Eğer domain ile hosting arasındaki bağlantıyı, yani nameserver (NS) ayarlarını güncellemediyseniz, siteniz çalışmaz. Bu ayarları doğru yapılandırarak domaininizi hostinginize yönlendirdiğinizden emin olun.

atackdoomainden

Atakdomain’in web sitesine gidin ve satın aldığınız domainin yönetim paneline giriş yapın. Burada "Nameserver Güncelleme" veya benzer bir seçenek bulunacaktır. Hosting sağlayıcınızın verdiği NS adreslerini (örneğin, ns1.siteadresi.com ve ns2.siteadresi.com) ilgili alanlara girerek güncelleme işlemini tamamlayın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…