World of Warcraft'a tekrar başlamalı mıyım?

World of Warcraft'a tekrar başlamak.

• Oy verenlerin toplamı
    4
  • Anket kapandı .

VU7

Megapat
Yer
Üsküdar, İstanbul / Adapazarı, Sakarya
Daha fazla  
Meslek
Makina Mühendisi
Merhaba arkadaşlar. Hala WoW oynayan varsa oyun hakkındaki güncel görüşlerini almak isterim. :)

Son 2 paketi beğenmedim ve oynamadım. Tabiki gelmiş geçmiş en iyi oyun olabilme vasfına saygımdan ötürü paketleri alacağım ve kenarda duracak. Ama oyuna tekrar başlayıp başlamamak konusunda kararsızım sayılır. Evet meydan sizin, dinliyorum :)

Açıkçası beni de son 2 gündür böyle bir düşünce sardı. Lakin ben Catalysm ve Panda paketlerinde de bulundum. En son panda paketinde günümün büyük bir kısmını oyuna yatırdığıma ve üstüne üstelik buna birde aylık bedel ödediğime konusuna takıntı yapıp arkadaş çevremin de oyunda azalması ile oyunu kendimce bıraktım. Aradan zaman geçti. Üniversiteye başladım. Sınıftan falan bir arkadaş raid grupları falan varmış benimde oynadığımı öğrenince hemen bir kaç aylık ödeme yapmış bana sütpriz olarak. Bende bir hışım neden bir şans daha vermiyorum gibisinden oyuna daldım fakat raid falan bana göre değil ben tüm gün battleground, rated battleground, arena atan adamım. 4 aylık süre içerisinde oyunu toplamda 24 saat oynamadım bile. Size oyunda eşlik edecek insanlar lazım yoksa tadı çıkmıyor oyunun. Bireysel olarak sürekli townda partner aramamı dersiniz işte grup kuracağım diye kendinizi parçalamamı dersiniz bunlar bana ters düşüyor. Bazen de şöyle güzel bir arkadaş ortamı olsa da 3-4 sene öncesini gibi oyunun başından kalkmasak diyorum. Şuanda oyun aldığım bilgilere eskisi gibi değilmiş. Her şey kolaylaşmış falan filan şimdi oralara değinemeyeceğim. Biz ki zamanında WoW'un her paketine 3 basamaklı rakamlar ödemiş adamlar biz ki zamanında questlerin yerini ezber etmiş insanlar biz ki addonlara kafa tutan kişiler biz ki hey gidi hey...

Vanilla çok güzeldi, oyun beceri istiyordu. Itemlar herkesin elinde olmuyordu. Burning Crusade döneminde de hala belirli konularda taviz verilmiyordu ancak ilerleyen paketlerde, içeriği herkesin görebilmesi için oyun giderek yumuşatıldı. Tamam belirli konularda oyuncuları memnun etmek gerekir ama oyuna gerçekten emek harcayan insanlarla diğer oyuncular arasındaki farkın belirli seviyelerde kalması önemlidir.

Karazhan raidine girebilmek için guild içerisinde rekabet olurdu zamanında. İki ayrı grup giderdik biz, alt karakterler ve yeni başlayanlar ayrı bir grup, kıdemli üyeler ayrı bir grup. İlk gruba yükselebilmek için rekabet olurdu. 25 kişilik raidlere katılabilmek için millet elinden geleni yapardı. Sonra ne oldu, Cataclysm geldi ve Looking for Raid tool geldi.

Who listte warrior, druid, paladin aratır, whisper üzerinden tank olarak partye katılmak isteyip istemediklerini sorardık. Dandik bi instance için pick up group toplamak meseleydi. Dungeon kapısına kadar en az iki kişi gider diğerlerini summon ederdi. Bir emek vardı. Daha sonra Looking for Group tool geldi.

Demek istediğim oyunun ruhu vardı, sonra Arthas reyiz geldi, oyunun ruhu da undead güçleri arasındaki yerini aldı.

Edit: Bonus içerik.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleme:
Sağolun arkadaşlar. Ben oyunu Undead-male-rogue ve Nightelf-male-rogue ile vanilladan Cataclysm'e kadar -dahil- oynadım. 0.9 oranında PvP (world pvp dahil) oynamış bir oyuncuyum. Yazdıklarınızdan anladığım kadarıyla WoW'un benim için dünyanın en iyi oyunu olmasına izin vereceğim ve tekrar başlamayacağım. (y)

Vanilla çok güzeldi, oyun beceri istiyordu. Itemlar herkesin elinde olmuyordu. Burning Crusade döneminde de hala belirli konularda taviz verilmiyordu ancak ilerleyen paketlerde, içeriği herkesin görebilmesi için oyun giderek yumuşatıldı. Tamam belirli konularda oyuncuları memnun etmek gerekir ama oyuna gerçekten emek harcayan insanlarla diğer oyuncular arasındaki farkın belirli seviyelerde kalması önemlidir.

Karazhan raidine girebilmek için guild içerisinde rekabet olurdu zamanında. İki ayrı grup giderdik biz, alt karakterler ve yeni başlayanlar ayrı bir grup, kıdemli üyeler ayrı bir grup. İlk gruba yükselebilmek için rekabet olurdu. 25 kişilik raidlere katılabilmek için millet elinden geleni yapardı. Sonra ne oldu, Cataclysm geldi ve Looking for Raid tool geldi.

Who listte warrior, druid, paladin aratır, whisper üzerinden tank olarak partye katılmak isteyip istemediklerini sorardık. Dandik bi instance için pick up group toplamak meseleydi. Dungeon kapısına kadar en az iki kişi gider diğerlerini summon ederdi. Bir emek vardı. Daha sonra Looking for Group tool geldi.

Demek istediğim oyunun ruhu vardı, sonra Arthas reyiz geldi, oyunun ruhu da undead güçleri arasındaki yerini aldı.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Yalnız video efsaneymiş! :D

Pvp içeriği için bir şey söyleyemem ama mythic zorlukta instanceleri temizlemek herkesin harcı olan bir şey değil .Bence bunu göz önünde bulundurmuyor insanlar.Paketin ilk raidini temizlemek yaklaşık 2 haftasını aldı dünyanın en iyi guildlerinin. Bu demektir ki pve içeriği hala sağlam bir şekilde çalışıyor.Lore vb . konulara değinmeyeceğim.

Pvp içeriği için bir şey söyleyemem ama mythic zorlukta instanceleri temizlemek herkesin harcı olan bir şey değil .Bence bunu göz önünde bulundurmuyor insanlar.Paketin ilk raidini temizlemek yaklaşık 2 haftasını aldı dünyanın en iyi guildlerinin. Bu demektir ki pve içeriği hala sağlam bir şekilde çalışıyor.Lore vb . konulara değinmeyeceğim.

Güzel açıklama. Fakat oyunun bütününe bakacak olursak albenisini hayli kaybetmiş durumda diye düşünüyorum. Ayrıca oyun piyasası öyle bir hale geldiki, oyun oynamaya ayırdığımız zamanı birçok kaliteli oyuna paylaştırmak durumunda kalıyoruz. Kaliteli alternatifler çoğaldıkça -bunu WoW'un alternatifi var anlamında söylemiyorum- oyunlar arası hiyerarşi de değişiyor. Farklı tür oyunlar da oynasak "onu mu oynayayım bunu mu oynayayım" sorusuna cevap bulduktan sonra aynı vakti harcıyoruz ve sınırsız zamanımız yok maalesef.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı