Worm:Win32/Autorun.AHY ve görev yöneticisi sorunu

Vegaloji

Centipat
Daha fazla  
Merhaba, başlıkta da belirttiğim üzere bu virüs USB'den bulaştı. Virüsle beraber komut istemi (CMD) açtığımda ekte göreceğiniz yazı çıkıyor. Bir tuşa basınca CMD kapanıyor. Görev yöneticisine girmek istediğimde ise ''Görev Yöneticisi, yöneticiniz tarafından devre dışı bırakıldı'' diyor. Format atmak istemiyorum, şu an kullandığım çok dosya vs. var. Formatsız nasıl halledebilirim bunu?

Dosya Ekleri

• cmd.png
    cmd.png
    6,9 KB · Görüntüleme: 59
Son düzenleyen: Moderatör:
Galiba bu virüs sizin bilgisayardaki yetkilerinizi kısıtlamış. Bir anti-virüs veya anti-malware yazılımı ile silmeyi becerseniz bile bu yetkilerinizi geri ayarlarken sorun yaşayabilirsiniz. En garantisi format atıp temiz kurulum yapmak ve her önünüze gelen USB belleği bilgisayarınıza takmamak olur.

Virüs CMD kod servisini durdurmuş, bilgisayarınızı güvenli moda alarak Malwarebytes yükleyerek virüs taraması yapabilirsiniz. Virüs anti-malware servisini durduramaz.

Administrator iznini devri dışı bırakmış birçok özelliği kullanamazsınız anlamına geliyor güvenli moda alarak tarama yapınız.

Administrator özelliği bilgisayar yöneticiliğidir virüs 2. Yöneticiliğe geçiyor. Ayrıca serviste oynama yapmışlar. Virüs tehlikeli.

Virüs istese senin yöneticiliğini kaldırır.

Son düzenleme:
Malwarebytes ile taradım 11 tane virüs çıktı hepsini karantinaya alıp sildim, şuan 2 defa daha taradım virüs bulamadı. CMD açmaya çalıştığımda bu kez çalıştı. Görev yöneticisi için Win + R 'den çalıştır a gpedit.msc yazıp ''Kullanıcı Yapılandırması - Yönetim Şablonu - Sistem - Ctrl + Alt + Del Seçenekleri - Görev Yöneticisini Devre Kaldır a tıklayıp Devre dışı bırakıldı yı seçip Uygula dedim daha sonra ''Yapılandırılmadı'' ya tıklayıp Uygula ve Tamam dedim şuan bu da açılıyor henüz başka yetkilerimin kısıtlı olup olmadığını bilmiyorum o yüzden dediğiniz gibi format atıp temiz kurulum yapmak en mantıklısı, ilginize teşekkür ederim. @pedroz_1999

Kaldırabiliyor ise kaldırırdı.

Bir anda virüs kendini belli etsin zaten. En azından insanlar daha az Görev Yöneticisi ve CMD'ye giriyor.

Malwarebytes ile taradım 11 tane virüs çıktı hepsini karantinaya alıp sildim, şu an 2 defa daha taradım virüs bulamadı. CMD açmaya çalıştığımda bu kez çalıştı. Görev Yöneticisi için Win + R'den çalıştır a gpedit.msc yazıp "kullanıcı yapılandırması - yönetim şablonu - sistem - CTRL + alt + del seçenekleri - Görev Yöneticisi'ni devre kaldır a tıklayıp devre dışı bırakıldı yı seçip uygula dedim daha sonra "yapılandırılmadı" ya tıklayıp uygula ve tamam dedim şu an bu da açılıyor henüz başka yetkilerimin kısıtlı olup olmadığını bilmiyorum o yüzden dediğiniz gibi format atıp temiz kurulum yapmak en mantıklısı, ilginize teşekkür ederim.

Rica ederim.

Uyarı! Bu konu 4 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı