WoW Game Pass'e gelir mi?

Cod mu :) Hiç zannetmiyorum. Bu arada kimse bilmiyor. Gelince hep beraber göreceğiz. Cod milyonları yıllarca arkasına alıp götüren bir oyun değil. O kadar milyar doları cod için vereceklerini düşünmüyorum.
Aslında milyonları aldı götürdü arkasına... Şöyle özetleyeyim. WoW'un peak zamanı Lich King'di. 15 milyon kullanıcıyı arkasına almıştı. Bir o kadar da alıp, bırakan, sıkılan var desek 30 milyon eder. Diğer paketleri de 5-10 arası satmıştır. Ki son zamanlarda ciddi düşüşler de oldu. Ancak CoD sersinin en beğenilmeyen oyunları bile özellikle 2010'dan sonra, dijital oyun satışlarının yaygınlaşmasıyla birlikte en az 20 milyonluk satışa ulaşıyor. Özellikle ABD satışları inanılmaz fazla. Yani aslında CoD çooook fazla satıyor ama biz fazla bilmiyoruz. Misal en beğenilmeyenlerden biri olan Advanced Warfare bile 21 milyon satmış... CoD'un kaç oyunu var 2010'dan sonra bir düşünün. Çarpın 20 ile. Ki en düşük rakamdan bahsediyoruz.

World of Warcraft tabii ki hepimize sanki daha kült bir isim gibi geliyor. Ağırlığından ötürü, oyuncu kitlesinden ötürü belki ama CoD serisi satış rakamı olarak inanılmaz sayılara ulaşıyor. O milyar dolarların yarısı WoW-Diablo için ödendiyse, diğer yarısı da bence CoD için de ödenmiştir.

WoW'daki mikro ödemeler, CoD'daki satış rakamları... İkisi de devasa gelir getiriyor firmaya. İki markayı da GamePass'e entegre etmek için uğraşacaklarına inanıyorum ben.

Gelmemesi için hiç bir sebep yok bence. Tıpkı Destiny modelindeki gibi mevcut içerik doğrudan Game Pass'e dahil edilir. Güncel içeriği oynamak için en son Expansion ı satın alma opsiyonu sunulur diye düşünüyorum ben.

İnsanlarda Game Pass = Ücretsiz gibi bir algı var nedense. Ona da aylık 30₺ para veriyorsunuz. ActiBlizz artık komple satın alınmış bir marka sonuçta. Microsoft'a ait. Diğer sahip oldukları markalardan ayrı niye tutsunlar?

Phil reise bir şey olmazsa önümüzdeki süreçte çok güzel şeyler yaşanacağını düşünüyorum ben bu satın alım ile ilgili :D

Gamepass'e gelmeses bile hiç değilse bölgesel fiyatlandırma yapılması da yerinde bir değişiklik olur diye düşünüyorum. Açıkçası Starcraft ve Diablo gibi görece ''geri planda'' kalan oyunlar muhakkak Game Pass'e gelir diye düşünüyorum. Blizzard'ın şu an lokomotif oyunları bence hala aldığı yaralara rağman World of Warcraft ve Amerika piyasasında çok tutulan Call of Duty Warzone. Bizim ülkemizde de CoD: Warzone'un hatırı sayılır miktarda bir komünitesi bulunmakta.

Bu başlığa 1 - 1.5 ay önce çok farklı bir yanıt yazabilirdim fakat Blizzardın WoW konusunda attığı adımlar biraz cesurca, en önemlilerinden birisi boosterlara savaş açmaları oldu. Oyunun büyük bi çoğunluğu bu oyundan para kazanmak için veya hardcore progress yapmak için oynuyordu hatta boosterlarla iç içe geçmiş bi sistem denilebilir. Fakat attığı bu oyuncularının büyük bir kısmını kaybetmesine kadar gidebilir. Maddi kaygıları kalmadığında yapabildiklerini göstermeye hazırlar gibi geldi bana. Dolayısıyla Blizzard eski communitysini geri istiyor veya yeni bir community peşinde. (eskisi gibi daha casual ve oyunu oyun için oynayan kitle.) Tabi bunlar benim çıkarımlarım başkaları ne düşünüyor bilemiyorum. Ben gamepass e geleceğine inanıyorum yerel fiyatlandırmayla. Aylık ödeme devam eder oyun içi token alımını kaldırırlar ve fiyatları daha insancıl bir çizgiye çekerler. Activision-Blizzardın 2 büyük markasından biri olan WoW'u kaderine terkedeceklerini sanmıyorum. Umarım sandığım gibi olur daha keyifli vakit geçiririz, eski günlerdeki gibi.

Ben bölgesel fiyatlandırma yerine oyunun kendi üyelik sisteminin kaldırılıp Game Pass'e dahil edileceğini ve sadece oradan satılacağını düşünüyorum, zira Game Pass'ın değerini arttıracak bir hamle olacaktır. Çeşitli yerlerde üyelik sistemi olduğu için Game Pass'e dahil edilemeyeceği vs. söylenmiş ama Game Pass de sınırsız değil, Game Pass için de aylık bir ödeme sistemi var. Bence mantıklı olan bu.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı