Bizim ülkenin ekonomisinde, döviz de böyleyken maalesef yüksek geliyor oyuncularımıza...
Elin yabancısı kendi ülkesinde 13 birim para ile oynuyor. Bizde eğer oyunu da çok bilmiyorlarsa, millet token kasmak için yırtınıyor ki bir ay daha oynayabilsin...
Ki bir de bu yerel fiyatlandırması... 150 TL. O da olmasaydı, 13 euro X 19 = 250 TL (kabaca) olacaktı aylık.
Ama doğruya doğru, işini bilen, tecrübeli oyuncular bu oyuna para vermeden oynuyor. Misal ben de onlardan biriyim. 2007'de başlamıştım. Aralıksız oynadım neredeyse 15 senedir? Sadece 2022'de, ki oyun giderlerini çıkarttıktan sonra, Blizzard hesabımda 2000-3000 TL arası bir para birikmiş. Guild olarak boostingden çok Gold kasılıyor, expansion başı farmlardan vs yıl boyu yetecek para kasılıyor neredeyse 1-2 ay içinde.
Her casual (oyunu çok zaman vermeden keyfine oynayan) oyuncuya naçizane tavsiyem, mutlaka bir druid bulundurun karakterleriniz arasında. Main karakter olması şart değil, ama Full level ve idare eder seviyede ekipmanı olan bir druid lazım. Gerektiğinde farm, gerektiğinde toplayıcılık, skinning vs derken çok rahat ettirir para kasacağınız zamanlarda.