WoW sadece aylık ödeme yetiyor mu?

beyemirs

Hectopat
Makaleler
1
Şimdi bakıyorum oyunda paketler var oyunu aylık oynayabilmek için önce bu paketlerden birini almamız mı lazım? Yoksa sadece aylık oynama parası mı vermemiz lazım?

Hocam aylik odeme + oyunu almaniz lazim.

Oyunu alma tek oluyor değil mi aylık değil aldıktan sonra tekrar aylık üyelik alıyoruz sadece.

Oyun abonelik sistemiyle çalışıyor ancak şu aralar almanı tavsiye etmem euro bazında ücretlendirme var çünkü. Blizzard yakında Türkiye için özel ücretlendirme yapacak TL bazında.

TL bazında aylık ödemesi çok yüksek.
Bizim ülkenin ekonomisinde, döviz de böyleyken maalesef yüksek geliyor oyuncularımıza...

Elin yabancısı kendi ülkesinde 13 birim para ile oynuyor. Bizde eğer oyunu da çok bilmiyorlarsa, millet token kasmak için yırtınıyor ki bir ay daha oynayabilsin...

Ki bir de bu yerel fiyatlandırması... 150 TL. O da olmasaydı, 13 Euro x 19 = 250 TL (kabaca) olacaktı aylık.

Ama doğruya doğru, işini bilen, tecrübeli oyuncular bu oyuna para vermeden oynuyor. Misal ben de onlardan biriyim. 2007'de başlamıştım. Aralıksız oynadım neredeyse 15 senedir. Sadece 2022'de, ki oyun giderlerini çıkarttıktan sonra, Blizzard hesabımda 2000-3000 TL arası bir para birikmiş. Guild olarak boostingden çok gold kasılıyor, expansion başı farmlardan vs yıl boyu yetecek para kasılıyor neredeyse 1-2 ay içinde.

Her casual (oyunu çok zaman vermeden keyfine oynayan) oyuncuya naçizane tavsiyem, mutlaka bir Druid bulundurun karakterleriniz arasında. Main karakter olması şart değil, ama full level ve idare eder seviyede ekipmanı olan bir Druid lazım. Gerektiğinde farm, gerektiğinde toplayıcılık, skinning vs derken çok rahat ettirir para kasacağınız zamanlarda.

Aylık 150 TL veririm de bir de oyunu satın almak var alıp da beğenmezsem kötü olur. Hocam ben dün denemesini oynadım 11 levele kadar geldim fakat oyunun bu skillerin olduğu yerler başka oyuncularda farklı ben de çok düz ve zorluyor aynı anda hareket edip mouse yi kullanmak ve 1-9 skillerini kullanmak zorladı beni bunu diğer oyuncularınki gibi nasıl yapabilirim?

Pek çok oyuncu addon kullanıyor. WoW'da addonlar derya denizdir adeta. Ama en bilindik skill bar addonu Bartender 4'tür. Daha komple bir şey isterseniz ElvUI'ye bakabilirsiniz.

Ancak bu addon olayına oyunu öğrendikten sonra girmenizi tavsiye ederim.

Ek olarak oyunun addonsuz olarak izin verdiği bir action bar sınırı var. Oyun içi ayarlardan ekstra action barları aktif edebilir, keybind kısmından da istediğiniz tuşları atayabilirsiniz. Ama dediğim gibi, oyunun kendi sistemi yetersiz kalıyor. İlk 1-2 hafta oyunun kendi ayarlarını kullanın, daha sonra zevkinize göre addonlarınızı edinin.

Overwolf'ü duydunuz mu bilmiyorum ama pek çok oyun için eklentiler indirebileceğiniz bir platformdur. İçinde Curseforge isimli bir yan platform var. WoW addonlarının paylaşıldığı platformdur. Bu platforma mutlaka ihtiyacınız olacaktır oyunda tecrübe kazandıkça.

Son Not: Dragonflight expansion'ı 10 gün sonra geliyor bir aksaklık olmazsa. Bu paketle birlikte WoW'un kendisi de biraz daha esnek olacak arayüz konusunda. Action barlar, tuşlar vs daha rahat customize edilebilecek. Onu da bekleyebilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…