WPS tuşu arızalı modemi D-Link DAP-1325 menzil artırıcıya bağlama

Ulas998

Hectopat
Yer
Marmaris
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Merhabalar. Çok yardımınıza ihtiyacım var. Modemimin WPS tuşu arızalı işlemiyor-çalışmıyor. Modem üst kattan alt kata çekmediği için Wi-Fi menzil arttırıcı almam lazım acilen çünkü YKS'ye hazırlanıyorum. Sorum şunlar;
- WPS tuşu arızalı modemi menzil arttırıcıya nasıl bağlayabilirim?
- Modem arayüzünden WPS pin kodunu alarak Wi-Fi menzil arttırıcıya bağlayabilir miyim?
- Wi-Fi menzil arttırıya WPS dışında başka hangi yöntemlerle bağlanabilirim?
- Wi-Fi arttırıcıya internet kablosu bağlama imkanımda yok maalesef :(

Cevaplarınızı için çok teşekkür ederim şimdiden. Lütfen yardımcı olun kısa süre içinde çözmem lazım çok geri kalıyorum derslerimden.
Edit: Arttırıcı model = D-Link DAP-1325.

WPS tuşu kullanmak hiçbir zaman zorunlu değildir. Ancak kolaylık sağlar. Eğer bu yöntem çalışmıyorsa cihaza tarayıcı ile girmek mümkündür. Yapılandırma için genelde kablo ile bağlanma mecburiyeti vardır. İsterseniz kablosuz da deneyebilirsiniz. Kendi sitesinde açık seçik talimat yok. Bir kullanma kılavuzu indirme linki de yok. Birazdan YouTube videosu var mı diye bakacağım.

Easy Configuration and Update
You can configure the settings of the DAP-1325 device via the user-friendly web-based interface (the interface is available in two languages – in Russian and in English).
The configuration wizard allows you to quickly switch the extender to the access point, repeater, or client mode and configure all needed settings for the selected mode in several simple steps.
You can simply update the firmware: when the Internet access is provided, the extender itself finds approved firmware on D-Link update server and notifies when ready to install it.

Kendi sitesinde yazdığına göre İngilizce veya Rusça olarak arayüzü kullanılabiliyor ve yapılandırma sihirbazı ile kolayca ayarlanabiliyormuş. Bu tür cihazların genelinde olduğu gibi 3 modda çalışabiliyor:
1- Repeater (yineleyici): Bu mod, eşleştirme yaptığınız modemin veya routerın sinyalini olduğu gibi alıp güçlendirerek etrafa yayınlar.
2- Extender (genişletici): Yineleyiciye benzerdir ama esas cihazdan aldığı interneti kendi oluşturduğu erişim noktası adı ve parola ile sağlar. Yani bilgisayar veya telefon üzerinden wi-fi ayarlarına girdiğinizde evinize ait başka bir cihaz ismi göreceksiniz.
3- Access point (erişim noktası): Bu modda cihaz kendi yerel ağını kurar. Bu sayede ağa bağlı cihazlar arasında paylaşım mümkün olur. Yani dosya transferi, oyunlarda lobi kurmak, yazıcı-tarayıcı gibi cihazları ortak kullanabilirsiniz. Eğer internete de girmek isterseniz ethernet kablosu ile internetin esas kaynağı olan cihaza bağlamalısınız. Bu durumda yine kendi adı ve parolası olacaktır.

WPS tuşu büyük ihtimalle 1. seçenekteki gibi bağlar. Eğer manuel ayarlayacaksanız hangisi işinize gelirse onu seçersiniz. İkinci bir cihaz ismi ve parola ile uğraşmamak için repeater olarak ayarlamak daha mantıklı.

Cihazın ayarlamak ekranına ulaştığınızda ya modemin WPS pin kodunu ya da parolasını soracaktır. Cihaz hakkında bilgim olmadığı için detay veremiyorum ama çok zor değildir sanırım. Cihaz arayüzüne ulaşmak için kullanma kılavuzunda izahı vardır muhtemelen.

Düzenleme: YouTube'da video buldum. Gerçekten ayarlaması yeterince kolay.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleme:
Gerçekten çok teşekkür ederim. Çok yardımcı oldunuz. Ürünü sipariş verdim geliyor. Size bir sorum daha var. Modem üst katta arada fazla fark yok telefon ve laptop wifileri 2 çubuğu çekiyor. Bu wifi dağıtıcılar tam işime yarar değilmi ?

Gerçekten çok teşekkür ederim. Çok yardımcı oldunuz. Ürünü sipariş verdim geliyor. Size bir sorum daha var. Modem üst katta arada fazla fark yok telefon ve laptop wifileri 2 çubuğu çekiyor. Bu wifi dağıtıcılar tam işime yarar değilmi ?

İşe yarar tabi ki ama konumlandırma önemli. Öncelikle alacağınız bu cihazı modemden orta-üst düzey sinyal alabileceği bir mesafeye koymanız gerekli. Bunu belirlerken de bu yineleyici cihazın size iyi sinyal verebileceği yere koymalısınız. Bu evin yapısı ile alakalı. İyi bir orta noktaya koyarsanız hem modemden iyi sinyal alır hem de size iyi sinyal verir. Cihazın yapısının küçük olması ve kablosuz çalışması bu konumlandırma için avantaj sağlıyor. Benim şahsen ihtiyacım olmadı ama kullanan insanların epey işine yaradı. Alternatif pek çok model de mevcut.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı