WPS tuşu kullanmak hiçbir zaman zorunlu değildir. Ancak kolaylık sağlar. Eğer bu yöntem çalışmıyorsa cihaza tarayıcı ile girmek mümkündür. Yapılandırma için genelde kablo ile bağlanma mecburiyeti vardır. İsterseniz kablosuz da deneyebilirsiniz. Kendi sitesinde açık seçik talimat yok. Bir kullanma kılavuzu indirme linki de yok. Birazdan YouTube videosu var mı diye bakacağım.
Easy Configuration and Update
You can configure the settings of the DAP-1325 device via the user-friendly web-based interface (the interface is available in two languages – in Russian and in English).
The configuration wizard allows you to quickly switch the extender to the access point, repeater, or client mode and configure all needed settings for the selected mode in several simple steps.
You can simply update the firmware: when the Internet access is provided, the extender itself finds approved firmware on D-Link update server and notifies when ready to install it.
Kendi sitesinde yazdığına göre İngilizce veya Rusça olarak arayüzü kullanılabiliyor ve yapılandırma sihirbazı ile kolayca ayarlanabiliyormuş. Bu tür cihazların genelinde olduğu gibi 3 modda çalışabiliyor:
1- Repeater (yineleyici): Bu mod, eşleştirme yaptığınız modemin veya routerın sinyalini olduğu gibi alıp güçlendirerek etrafa yayınlar.
2- Extender (genişletici): Yineleyiciye benzerdir ama esas cihazdan aldığı interneti kendi oluşturduğu erişim noktası adı ve parola ile sağlar. Yani bilgisayar veya telefon üzerinden wi-fi ayarlarına girdiğinizde evinize ait başka bir cihaz ismi göreceksiniz.
3- Access point (erişim noktası): Bu modda cihaz kendi yerel ağını kurar. Bu sayede ağa bağlı cihazlar arasında paylaşım mümkün olur. Yani dosya transferi, oyunlarda lobi kurmak, yazıcı-tarayıcı gibi cihazları ortak kullanabilirsiniz. Eğer internete de girmek isterseniz ethernet kablosu ile internetin esas kaynağı olan cihaza bağlamalısınız. Bu durumda yine kendi adı ve parolası olacaktır.
WPS tuşu büyük ihtimalle 1. seçenekteki gibi bağlar. Eğer manuel ayarlayacaksanız hangisi işinize gelirse onu seçersiniz. İkinci bir cihaz ismi ve parola ile uğraşmamak için repeater olarak ayarlamak daha mantıklı.
Cihazın ayarlamak ekranına ulaştığınızda ya modemin WPS pin kodunu ya da parolasını soracaktır. Cihaz hakkında bilgim olmadığı için detay veremiyorum ama çok zor değildir sanırım. Cihaz arayüzüne ulaşmak için kullanma kılavuzunda izahı vardır muhtemelen.
Düzenleme: YouTube'da video buldum. Gerçekten ayarlaması yeterince kolay.