Wraith Prism nasıldır?

AM4 aparatıyla birlikte Hyper 212 EVO 235 lira ki daha uyguna satılan başka model soğutucuların olduğundan adım gibi eminim.
Bunlar paralel evrende mi satılıyor?
Benim almış olduğum soğutucu da satılıyor o da 200 lira.
 
Ben diğerleri kötü en iyisi Prism demiyorum ki zaten. Ucuz bulunabilirse Prism, bulunamazsa başka markalar elbette daha mantıklı. Ben genel olarak Noctua 12S, Arctic 34 öneriyorum. Prism bulunduğunuz çevrede ucuza bulursanız alabilirsiniz diyorum. Mesela 150-200 civarı. Veya bir tanıdıktan mesela arkadaşım sıvı soğutma aldı Wraith Prism soğutucusunu bana 150'ye verecekti. Böyle durumlarda ekonomik bir seçim olacaktır Prism. Soğutma kalitesi de güzel. Ama fahiş fiyat çeken satıcılardan 400'e almaktansa 250 gibi fiyatlara sizin attıklarınız elbette daha iyi bir seçim.
 
280 TL gibi bir fiyata bulunabiliyor demişsiniz yani uygun olduğunu düşünüyorsunuz bu mesajlarda. Bir anda 150-200 TL civarına düşürdünüz. Kaldı ki yine 150-200 TL civarına bundan daha iyi soğutucular mevcut. Yani Prism, soket uyumluluğu olsa bile bu fiyatta uygun bir soğutucu değil. 150 TL'ye bile alınacak soğutucu değildir bunu konuda da yazdım. Kalitesiz bir soğutucu demiyorum elbette ama ederi bu fiyatlar değildir. En nihayetinde stok soğutucu olduğunu unutmamak lazım.
 
Stok ama her işlemcide çıkmıyor maalesef, pahalı işlemcilerde çıkıyor. Pahalı işlemciler de herkeste olmadığı için piyasada ürünün sayısı daha az ve bu da fiyatı yükseltiyor ama en fazla 200-250 verilir o soğutucuya. Zaten bu dolar kurunda o fiyata alınabilecek bütün soğutucuların performansı yakındır.
 
Cidden bu fikrinizi dayatmaya devam edecek misiniz? Bunlar sıfır fiyatları indirim de mevcut ama ikinci elde bu tarz soğutuculardan dolu var. Wraith Prism performanstan ziyade görüntüsü ve az bulunması sebebiyle fiyatı şişmiş balondur.

Bu arada Contac Silent ucuz olmasına rağmen hava akışı daha yüksek fan kullanıyor fakat daha sesli çalışır. Riing'teki gibi ısı boruları bitişik değildir. Ancak her ikisinde de yüzey alanı pürüzsüzdür. Nic F3 bu soğutucuların çok altında kalıyor bunu belirteyim. Hem malzeme miktarı hem de işçilik bakımından. Fikir vermesi açısından açtığım şu konuda ısı değerlerini görebilirsiniz.
 
Aynı şeyden bahsediyoruz ama halen kavgacı tutumunuzu değiştirmiyorsunuz. Wraith Prism hakkettiği fiyatta bulunursa alınır, performanslıdır. Bulunduğunuz bölgedeki ikinci el piyasasında bu soğutucu hakketmediği yüksek fiyatlarda satılıyorsa, alternatifler daha yüksek performans verecektir. Bu mesajımda katılmadığınız bir yer var mı?
 
Kavgacı bir tutum sergilemiyorum insanlara fikir vermeye çalışıyorum. Wraith Prism için hak ettiği fiyatı 150 TL- olarak düşünüyorsanız aynı fikirdeyiz. Bir önceki yazdığım mesajın tamamı sizin için değildir genele yazılan kısmı daha çoktur. Ayrıca forumda yanlış bilgi veya yanlış fikir verenler de oluyor buna ben de dahilimdir. Bizzat açtığım konuya gelip bana yanlış fikir sunan adamlarla tartışmak zorunda kalıyorum. Bu yüzden yanlış olan şey fikir de olsa buna açıklık getirmeden durmam. Bu soğutucuyu sevmememin nedeni sadece soğutma performansı değil kule tipi soğutucu gibi kasanın hava sirkülasyonunu desteklemediği için de beğenmiyorum. Yani alacak olan kişinin Mini-ITX tarzı ufak bir kasada çalışma yapması gerekiyor. Yoksa diğer türlü mantıklı bir seçim değil.
 
Elbette kule tipi bir soğutucu ile rüzgar tüneli oluşturup kullanmak daha etkili performans sunuyor. Benim için o soğutucuya verilecek en fazla para 200 TL'dir o da dolar kuru sebebiyle. Her geçen gün fiyatların yükselmesi sebebiyle elektronik piyasası allak bullak olmuş durumda ve çoğu ürün hak ettiği değerde satılmıyor. Böyle bir ortamda o soğutucuya taş çatlasa 200 verilir daha fazlası kazıktır artık.
 
@r.yasar10 @Yetheeer sevgili arkadaşlar bende Wraith stealth modeli çok sesli diye değiştirmek istiyorum lakin aklıma takılan şu kule tipi modeller fazla kaba değil mi ben de dedim ki prsim alıyım. Bakındım evet adam inatla inmiyor 7 ay kullanmış hala 350tl diyor. 1 aydır bakınıyorum uyguna bulamadım. Wraith max 200tl diyor ama 1 yıl kullanmış. Risk de var işin içinde alacan sorunlu çıkacak. Şimdi şu model 120mm fan daha düşük rpm daha az ses demek. 92mm stealth 1400-1900 rpm arası git gel yapıyor ve ses oluyor. 120mm fan olarak düşük profil bunu düşünüyorum. Onun dışında kule tipi tek eksisi kaba olması. Çok kafam karışık sıvı soğutma için ise pompa sesi korkutuyor fikirlerinizi bekliyorum.
 
Konu açılalı tam 1 sene olmuş fakat geçerliliğini hâlâ korumakta. Şu anda F/P açısından çok daha iyi soğutucular piyasada mevcut.
Tavsiyem böyle bir şey almanız. Kaba durmasından çok kasanıza uyumlu mu buna bakmanız yeterli.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…