Arkadaşlar Merhaba
Dün Ryzen 7 3700X işlemci satın aldım. Yanında MSI B450 A PRO aldım. Velhasıl konuya geleyim. Bir önceki sistemim Z270-P anakart ve i5 7500 işlemcim idi. Onları sattım ama M.2 SSD mi geri aldım içinde Windows 10 Pro kurulu idi çünkü. Sisteme format atmadan SSD'mi yeni aldığıma taktım ve Windows geri geldi. Buraya kadar bir sorun yok. Sorun şu ki; yeni Fanın RGB bağlantıları USB ve RGB anakart üzerinden bunlarda bağlı ama PC açıkken RGB'ler yanikken birden sönüyor başa alıyor kendini ne bileyim renk geçişlerini tamamlamiyor, başa sarıyor. Bir de USB takınca PC'den gelen bir ses olur öyle ses geliyor renk sönüyor geri yanıyor. Bu kısır döngü devam ediyor, RGB'de bir sorun var.
Benim aklıma şu geldi eski Intel'deki SSD'yi format atmadan direk bağladım AMD'ye sistem uyuşmazlığı mi oluşmuştur acaba?
Hocam ben de sizin gibi Intel sistemden AMD'ye geçtiğimde Windows'u açmıştım fakat stabil değildi. 6;12 işlemcim görev yöneticisinde 4 çekirdek falan gözüküyordu. Temiz kurmadan hiçbir şekilde sisteminiz stabil olmayacaktır.
Her şey düzgün bağlı, RGB uygulamasıda var. Intel'deki SSD'yi format atmadan AMD sisteme taktım. Bu yapar mı? Renklerse herhangi bir sorin yok sadece kapanıyor yanıyor arada.
Evet uygulama yüklü onda değişiyor RGB renkler ama arada dediğim gibi USB tak çıkar da oluşan ses oluyor renk sönüyor başa sarıyor 2. renkte turunu bitirmeden.
Hocam anakarta güç gittikten sonra her türlü çalışması lazım. Şöyle bir durum olabilir. Eğer daha önceki sistemde RGB uygulamasında farklı modlar uygulandıysa belki uyumsuzluk çıkarabilir. Ben kendi uygulamasında AMD logosunu beyaz yapıp kablosunu çıkarmıştım. Aynı şekilde çalışıyor.
Hocam anakarta güç gittikten sonra her türlü çalışması lazım. Şöyle bir durum olabilir. Eğer daha önceki sistemde RGB uygulamasında farklı modlar uygulandıysa belki uyumsuzluk çıkarabilir. Ben kendi uygulamasında AMD logosunu beyaz yapıp kablosunu çıkarmıştım. Aynı şekilde çalışıyor.
Evet o şekil benimde yanıyor sabit kırmızı renk, logo beyaz olarak kalıyor. RGB ler cooler uygulamasında herşeyi yapıyor, Aply dedikten sonra o sorun oluyor. Sanırım en temizi temiz Windows olmadan anlamayacağım. Belki sıkıntı vardır bildiririm satın aldığım yere
Hocam ben de sizin gibi Intel sistemden AMD'ye geçtiğimde Windows'u açmıştım fakat stabil değildi. 6;12 işlemcim görev yöneticisinde 4 çekirdek falan gözüküyordu. Temiz kurmadan hiçbir şekilde sisteminiz stabil olmayacaktır.
Hocam herşeyi yaptım biliyorum efektleri yani nasıl işliyor neler var hepsi oluyor onda sıkıntı yok ama, sorun onlar olurken renkler bir anda kapanması tekrar oluşması tekrar kapanması vs vs, sanırım İntel üzerinde olduğu için sağlıklı değil temiz bir format. Temiz bir formsttan sonra burayı bilgilendiregim.