Merhaba arkadaşlar, bir hafta kadardır işlemci stok soğutucumdan sürtme sesi geliyor tam anlamadığım bir şekilde. Normal çalıştığı zamanlarda hafif sesi duyabiliyorum fakat oyuna girdiğim zamanlarda ses daha fazla artıyor ve rahatsız edici boyutlara gelebiliyor. Fanı söküp tozunu aldım, termal macun bakımı da yaptım o sırada. Ayrıca vidalaması da çok iyi, herhangi bir gevşeklik veya sallanma durumu yok. Durumla alakalı ne yapacağıma dair alternatif fikri olan varsa yardımlarını bekliyorum.
Bu ses sorunu bana daha büyük problemler yaratabilir mi?
Not 1: İşlemci fan hızını kısmayı düşünmedim çünkü yüksek performans gerektiren durumlarda sıcaklığın çok üste çıkması işime yaramaz. Kasamda ekstradan sadece egzoz fanı var. Isı dengesini bu süreçte sağlayamam.
Not 2: İşlemci fanına montajdan sonra sürten herhangi bir cisim yok. Herhangi bir fana süreten bir cisim de yok.
Fakat BIOS'a girince işlemci sıcaklığım 35 derece gözüküyor. BIOS üzerinde CPU kısmında:
Bu ses sorunu bana daha büyük problemler yaratabilir mi?
Not 1: İşlemci fan hızını kısmayı düşünmedim çünkü yüksek performans gerektiren durumlarda sıcaklığın çok üste çıkması işime yaramaz. Kasamda ekstradan sadece egzoz fanı var. Isı dengesini bu süreçte sağlayamam.
Not 2: İşlemci fanına montajdan sonra sürten herhangi bir cisim yok. Herhangi bir fana süreten bir cisim de yok.
- İşlemci fanı: AMD stok soğutucu (Wraith Stealth)
- İşlemci: Ryzen 3 2200G
- Anakart: Gigabyte A320 S2H
- RAM: Corsair 16 GB 3000MHz
- Ekran kartı: Sapphire RX 570 8 GB OC
Fakat BIOS'a girince işlemci sıcaklığım 35 derece gözüküyor. BIOS üzerinde CPU kısmında:
- Frekans: 3516
- BCLK: 100.46MHz
Son düzenleyen: Moderatör: