Merhabalar ardunio ile ambilight yapmak için WS2812b programlanabilir şerit LED'i aldım. Ancak içerisinden herhangi bir güç adaptörü çıkmadı. Röle vb. ile uğraşmamak adına LED'in 5v olan varyasyonunu aldım, teknik detaylar aşağıda mevcut. Ben 3 metrelik aldım ancak yaklaşık 270 cm kısmını kullanacağım. LED'e en sağlıklı ve kolay bir şekilde nasıl güç verebilirim? 5V 2A bir adaptör + USB kablosu besler mi?
Ürün detayları:
Giriş voltajı: DC5v
LED kaynak: WS2812B LED (yerleşik WS2811 IC'nin geliştirilmiş versiyonu)
Piksel: 30/60/74/96/144/metre
Pitch: 16.6mm(1000/64)
Güç:
60Leds/m ---- 18Watt/metre
(Ben yaklaşık 2.5 (20) metrelik kullanacağım.)
WS2812B ŞERİT LED, AYRI AYRI ADRESLENEBİLİR RGB ŞERİT LED 5V Fiyatları ve Özellikleri ürün bu hocam yorumlarda 2 metreyi bilgisayardan aldığı USB çıkışı ile besleyebildiğini söyleyen biri var, aynı ürünün 12v ve 5V modeli var, bendeki 5V sanırım diğerine göre tasarruflu bir model. 12 v ardunio da sorun yaratacağı için 5V u tercih ettim. 5V da çalıştıramaz mıyız?
WS2812B ŞERİT LED, AYRI AYRI ADRESLENEBİLİR RGB ŞERİT LED 5V Fiyatları ve Özellikleri ürün bu hocam yorumlarda 2 metreyi bilgisayardan aldığı USB çıkışı ile besleyebildiğini söyleyen biri var, aynı ürünün 12v ve 5V modeli var, bendeki 5V sanırım diğerine göre tasarruflu bir model. 12 v ardunio da sorun yaratacağı için 5V u tercih ettim. 5V da çalıştıramaz mıyız?