Wsiaccount adlı misafir CMD nedir?

Takobat

Decapat
Makaleler
1
Daha fazla  
Arkadaşlar ben şimdi youtubda gezinirken bilgisayarınızda backdoor var mı diye bir video gördüm iş de adam CMD açıyordu sonra net user yazıyordu sonra çıkan şey ise PC'nin kullanıcıları eğer burada sadece sizin açtığınızdan başka hesaplar var ise o işde bilgisayarınıza uzaktan erişim yapmak isteyen kişinin hesabıdır kendi açmışdır yani orada kendi açtığınızdan başka hiçbir şekilde başka bir hesap olmamalı dedi bende aynı şeyi yaptım sonra fark ettim bir benim hesabım var ve misafır kısmında ise wsiaccount adlı bir hesap var bu o PC uzaktan bağlanan birisi olabilir mi?

Yani ben PC'yi adlığmda sadece bir tane hesap açtım oda ismimle zaten.

Fotoğrafı koymuşumdur.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2025-06-21 221105.png
    Ekran görüntüsü 2025-06-21 221105.png
    121,9 KB · Görüntüleme: 44
Arkadaşlar ben şimdi youtubda gezinirken bilgisayarınızda backdoor var mı diye bir video gördüm iş de adam CMD açıyordu sonra net user yazıyordu sonra çıkan şey ise PC'nin kullanıcıları eğer burada sadece sizin açtığınızdan başka hesaplar var ise o işde bilgisayarınıza uzaktan erişim yapmak isteyen kişinin hesabıdır kendi açmışdır yani orada kendi açtığınızdan başka hiçbir şekilde başka bir hesap olmamalı dedi bende aynı şeyi yaptım sonra fark ettim bir benim hesabım var ve misafır kısmında ise wsiaccount adlı bir hesap var bu o PC uzaktan bağlanan birisi olabilir mi?

Yani ben PC'yi adlığmda sadece bir tane hesap açtım oda ismimle zaten.

Fotoğrafı koymuşumdur.
Bilgisayarınıza bulaşma ihtimali muhtemel virüsler backdoor veya RAT'tır bu kullanıcıyı silin çünkü normalde olması gereken kullanıcılar:
Administrator
VarsayılanHesap
WDAGUtilityAccount
<Kendi kullanıcı adınız>
Guest

Bunlardan başka bir kullanıcı varsa ve siz oluşturmadıysanız, kullanıcı adınıza benzer bir kullanıcı oluşmuşsa sistem dosyaları ile ilgili bir sıkıntı var demektir ama sizin adınıza benzemeyen rastgele değişik bir hesap oluşmuşsa bilgisayarınızda virüs var demektir.

Malwarebytes ile TAM TARAMA yapın.
NOT: Uygulamanıza ait olabilir, görev yöneticisindeki arka plan işlemlerini atarsanız yardımcı olabilirim, bunun için CMD'yi yönetici olarak açın ve "tasklist" yazın gelen tüm yazıları kopyalayın ve TXT şeklinde foruma atın lütfen.

Kullanıcıyı silmek için CMD'yi yönetici olarak açın ve net user del WsiAccount

2 yorumda birbirinden zıt ben hangisi yapayım hocam?

Bilgisayarınıza bulaşma ihtimali muhtemel virüsler backdoor veya RAT'tır bu kullanıcıyı silin çünkü normalde olması gereken kullanıcılar:
administrator
Varsayılanhesap.
Wdagutilityaccount.
<Kendi kullanıcı adınız>
Guest

Bunlardan başka bir kullanıcı varsa ve siz oluşturmadıysanız, kullanıcı adınıza benzer bir kullanıcı oluşmuşsa sistem dosyaları ile ilgili bir sıkıntı var demektir ama sizin adınıza benzemeyen rastgele değişik bir hesap oluşmuşsa bilgisayarınızda virüs var demektir.

Malwarebytes ile tam tarama yapın.
Not: Uygulamanıza ait olabilir, görev yöneticisindeki arka plan işlemlerini atarsanız yardımcı olabilirim, bunun için CMD'yi yönetici olarak açın ve "tasklist" yazın gelen tüm yazıları kopyalayın ve txt şeklinde foruma atın lütfen.

Kullanıcıyı silmek için CMD'yi yönetici olarak açın ve net user del wsiaccount

Son düzenleyen: Moderatör:
2 yorumda birbirinden zıt ben hangisi yapayım hocam?
Dediğim gibi bende bulunmadığı için böyle bir şey yazdım, normalde Windows 11 bilgisayarlarda böyle bir şey olmadığını belirtmek durumundayım. Uygulamalarınızın sebep olduğunu da belirtmiştim.
1750564308412.png

Tekrar belirtiyorum Windows 11'de varsayılan olarak olmaması gereken bir kullanıcı ama uygulamalarınız ve 3. parti yazılımlar bu kullanıcıyı eklemiş olabilir.

Dediğim gibi bende bulunmadığı için böyle bir şey yazdım, normalde Windows 11 bilgisayarlarda böyle bir şey olmadığını belirtmek durumundayım. Uygulamalarınızın sebep olduğunu da belirtmiştim. Eki Görüntüle 2517960
Tekrar belirtiyorum Windows 11'de varsayılan olarak olmaması gereken bir kullanıcı ama uygulamalarınız ve 3. parti yazılımlar bu kullanıcıyı eklemiş olabilir.
Gönderdiğiniz resimde hangi sürüm yüklü acaba?

Yukarıda attığım linke baktınız mı acaba? Windows 10 ve 11 Pro'da yer alan bir hesap bu çünkü.
Varlığı da gayet normal.

Gönderdiğiniz resimde hangi sürüm yüklü acaba?

Yukarıda attığım linke baktınız mı acaba? Windows 10 ve 11 Pro'da yer alan bir hesap bu çünkü.
Varlığı da gayet normal.

Sürüm komut isteminde yazmakta Windows 11'in en güncel sürümü şu an bu.

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı