Wslregisterdistribution failed with error: 0x8000000d hatası

J0rex

Decapat
Kolay gelsin. Windows'a WSL indirdim Kali'den kurulumunu yaptım. Çalıştırınca böyle bir hata veriyor anlamadım. Windows özelliklerinden Linux alt istemcisine ve sanallaştırma falan açık. Sizce hata neden kaynaklı ve nasıl çözülür?

Kolay gelsin. Windows'a WSL indirdim Kali'den kurulumunu yaptım. Çalıştırınca böyle bir hata veriyor anlamadım. Windows özelliklerinden Linux alt istemcisine ve sanallaştırma falan açık. Sizce hata neden kaynaklı ve nasıl çözülür?

Veya ara kısmına "Windows özelliklerini aç veya kapat" ı açıp orada sanal makine platformunu açıp yeniden başlatmayı önermiş.

Biri internette Windows'u güncelleyince düzeldiğini yazmış GitHub'da buldum.

Sadece bunları buldum deneyip inşallah çözersin.

• Başlat menüsüne basın ve "Windows özelliklerini aç veya kapat" yazarak bu menüye girin.
  • Açılan listede şu iki seçeneğin kesinlikle işaretli olduğundan emin olun:
    • Linux için Windows Alt Sistemi
    • Sanal Makine Platformu (Virtual Machine Platform)
  • Eğer "Sanal Makine Platformu" işaretli değilse işaretleyin, "Tamam" deyin ve bilgisayarı yeniden başlatın.

Ya da PowerShell'i yönetici olarak başlatıp wsl --update bittikten sonra ise wsl --shutdown Daha sonra tekrar açın.

BIOS ayarlarınızda Intel (VT-x) veya AMD (SVM) sanallaştırma teknolojisinin açık olduğuna emin olun.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı